AnnonceLuk annonce
´Sommerdage i Kalundborg´ afløser byfest

09-07-2021

Byfesten aflyses, og der afholdes nu 'Sommerdage i Kalundborg' i stedet. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag meddelte citychef for Vores Kalundborg, Svend-Erik Kristensen, at byfesten blev aflyst fra Vores Kalundborgs side grundet restriktioner i forbindelse med COVID-19. Forsamlingsforbuddet lyder på 500 personer, når en forening afholder et arrangement, og da Vores Kalundborg står for byfest arrangementet i hele Kordilgade, kan det derfor ikke lade sig gøre at afholde byfest i Kalundborg. Derimod vil man nu afholde sommerdage i Kalundborg, hvor forskellige parter står for diverse arrangementer.

Vores Kalundborg er desværre, grundet COVID-19 restriktioner i form af forsamlingsforbuddet, nødsaget til at aflyse byfesten. Derimod opfordrer de nu de enkelte virksomheder og foreninger til at lave egne arrangementer, da det ikke er i strid med lovgivningen, og man forsøger sig med 'Sommerdage i Kalundborg' i stedet - stadig i uge 30.

”Der bliver ingen officiel byfest. Det har vi meddelt alle myndigheder, men nu handler det om det muliges kunst, og vi har besluttet at afholde Sommerdage i Kalundborg i stedet. Her vil der være arrangementer, som forskellige foreninger eller virksomheder står for. Vores Kalundborg har altså ikke noget med det at gøre. Fra Vores Kalundborgs side regner vi med tilladelse til at gennemføre forskellige arrangementer, herunder Jumpin’ Jacks,” fortæller citychef Svend-Erik Kristensen. 

HIF og Tøjmanden søger tilladelse til sommerfodbold på Nytorv for børn, Lions Kalundborg har ligeledes søgt og fået tilladelse fra både kommune og politi til at lave grill arrangement i gården bagved Skoringen, og Morten Nystrup, der ejer Kontoret står også klar med alle tilladelser i orden. Han har endnu lidt spisebilletter tilbage til fredag, hvor der er mad fra Kvickly, DJ og tre bands. Der er også stadig mulighed for tegnekonkurrence i legetøjsbutikken, da det er indehaveren af butikken, der står for arrangementet, og ikke Vores Kalundborg, som en del af byfesten. Ligesom det bliver muligt at komme ud på Stejlhøj og samle drager sammen med en drageinstruktører. Esbern Snare optoget samt borgmesterens tale er dog aflyst. Ligeså er veteranbiler og motorcykler gennem gaden. Walk of Fames indvier man ved en anden officiel lejlighed, evt. til en høstfest i efteråret.

Forsøger at få det bedste ud af situationen

”Det handler om, at ingen af aktiviteterne, der bliver afholdt på samle mere end 500 mennesker ad gangen. Derfor kan vi ikke afholde byfest, da det er ét arrangement, hvor alle mennesker i Kordilgade tæller med. Det vil sige, at alle, der sidder på restauranterne i gågaden, alle der går i gågaden, og alle, der er inde i andre butikker osv. tæller med, og så bliver det umuligt at holde arrangementet under 500,” fortæller Brian Sønder Andersen, der er formand for Vores Kalundborg, og bliver suppleret af Svend-Erik Kristensen: ”Mange har henvendt sig til mig siden i går, fordi de ikke forstår, at man har kunne samles så mange i forbindelse med fodboldfester, men nu kan en byfest ikke lade sig gøre. Jeg forstår frustrationen, og forstår det heller ikke selv, men vi overholder selvfølgelig alle COVID-19 restriktioner. Nu må vi bare forsøge at få det bedste ud af situationen og gøre, hvad vi kan for at gennemføre, hvad der kan gennemføres. Derfor opfordrer vi også butikkerne til selv at stå for diverse aktiviteter, nu der ikke bliver afholdt en officiel byfest.”

Grunden til, at politiet først er vendt tilbage med den dårlige nyhed til Vores Kalundborg nu, er fordi man har forsøgt at finde et hul rent lovmæssigt, hvori byfesten kunne placeres, men det var ikke muligt.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0