AnnonceLuk annonce
Sommer på Røsnæs

15-05-2021

Kampagneteamet som sidste år, og igen i år sætter Røsnæs på landkortet består af Troels Birk Kristoffersen, tidligere formand for RUB, Mogens Anholm, idémand og næstformand for RUB, Tom Christensen, vinbonde og ejer på Dyrehøj Vingaard, Betina Newberry, vinbonde på Dyrehøj Vingaard, Hanne Dyremose, ejer/forpagter på Strandhotel Røsnæs og Carl F. Stub Trock, ejer på STUB Vingaard. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Sidste år gik en gruppe aktører på Røsnæs i gang med at markedsføre det smukke område på det vestligste Sjælland – og de har haft succes med projektet. Der er flere årsager til, at danskerne skal besøge Røsnæs ved Kalundborg. Den smukke og meget unikke natur er en af dem. Men også vingårde og lækre restauranter samt andre attraktioner er åbenlyse årsager til, at Røsnæs skal være éndags-, weekend- eller feriedestination for mange mennesker i fremtiden. 

Formålet med kampagnen ’Sommer På Røsnæs’, der blev søsat sidste år under COVID-19, er netop at inspirere danskerne, der pga. COVID-19 situationen vælger, at holde ferie i Danmark til, at holde ferie på Røsnæs. Men COVID-19 eller ej, er målgruppen fremadrettet turister fra Sjælland med fokus på Hovedstadsregionen og Vest-/Midtsjælland. Det handler om, at få éndagsturister, weekendgæster og aktive friluftsmennesker til at lægge turen forbi Røsnæs.

”Sommer på Røsnæs” var en idé, der netop handlede om, at markedsføre Røsnæs som destination. Der er god plads herude, og vi har meget at vise frem. Vi har en smuk og unik natur, og vi har meget af den. Men derudover kan man også besøge vingårde på Røsnæs, eller spise god mad på restauranter og caféer, der benytter gode lokale råvarer. Man kan også tage en tur i fyret, eller vælge en vandretur og høre krigshistorie med eller uden guide, da vi også har fået lavet QR koder flere steder. Vi har en masse at byde på, men vi skal jo gøre folk opmærksomme på det, ellers kommer der jo ingen herud,” siger Mogens Anholm, der er næstformand i Røsnæs Udvikling og Beboerforening (RUB), og fortsætter: ”Men vi skal heller ikke glemme den fryd det er bare at nyde naturen og se på blomsterne.”

Mogens Anholm fortæller, at indsatsen har givet pote. Der er mange besøgende på Røsnæs både til vandreture, i kajakklubben, vinterbadere, sommerhusgæster samt gæster til vingårdene og på restauranter og caféer.

”Vi har allerede kunne mærke interessen, men det er jo et langt sejt træk. Jeg så fx også gerne, at vi fik flere boder på Røsnæs, så man kunne købe bær, grøntsager, æg osv. Men når det er sagt, er der kommet meget mere liv på Røsnæs, og det er fantastisk. Der er pt. 65 medlemmer i kajakklubben og mere end 200 vinterbadere. Derudover valfarter børnefamilier til Nyby Havn om sommeren for at badeFolk kommer for at vandre, spise god mad og besøge vingården, ligesom flere og flere bor et par dage på Strandhotel RøsnæsOg ja, der vil altid være nogle, der er utilfredse, og gerne vil have, at tingene ikke ændrer sig. Men sådan er verden ikke, og vi får aldrig ”de gode gamle dage” tilbage. Men så må man skabe noget andet i stedet,” siger Mogens Anholm, og fortsætter: ”Vi har mulighederne, fordi vi har naturen, men vi ødelægger den ikke. Vi laver tingene i pagt med naturen, og det kan alle andre også gøre rundt omkring i Danmark. Det skulle gerne smitte af på Kalundborg og hele kommunen.”

Vil man læse mere om Røsnæs, kan man gå ind på www.røsnæsrundt.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0