AnnonceLuk annonce
Søren har solgt sit livsværk efter 41 år

20-03-2014

Søren Sørensen (t.v.) har solgt Eskebjerg VVS, til sin medarbejder Morten Jørgensen, der formelt tager over den 1. juli og vil fortsætte firmaets gode service. Søren skifter kasket og fortsætter som medarbejder. Foto: Jens Nielsen

 
Generationsskiftet i Eskebjerg VVS sker den 1. juli i år, hvor Søren Sørensen skifter kasket og overdrager virksomheden til sin medarbejder Morten Jørgensen, der fortsætter med hjemsted  i Eskebjerg gamle skole på Eskebjerg Strandvej.
 
Papirerne er underskrevet. Alle aftaler er på plads. Fra den 1. juli i år får Eskebjerg VVS ny ejer. 
41-årige Morten Jørgensen overtager virksomheden efter Søren Sørensen. Helt slipper Søren dog ikke kontakten til sit livsværk. Aftalen mellem Morten og Søren betyder, at Søren fortsætter som almindelig ansat, foreløbig 1-2 år.
Den måde generations- og ejerskiftet er tilrettelagt på sikrer også, at kunderne fortsat vil kunne finde Eskebjerg VVS på samme adresse som altid, nemlig i den tidligere skole i Eskebjerg, hvor Søren Sørensen i øvrigt har været elev.
Han er helt afklaret med situationen. Med Morten Jørgensen er han sikker på at have fundet personen, der vil videreføre virksomheden i den ånd, den er startet og drevet. Morten har været ansat i virksomheden i nogen tid, samtidig med at han færdiguddanner sig til gas- og vandmester, og arbejdsmæssigt går de to godt i spænd.
 
Som en tur i rutsjebanen
”Jeg har altid sagt, at for os i Eskebjerg VVS er ingen opgaver for små. Hvis vandhanen drypper, så kommer vi”, fastslår Søren Sørensen, der blev inspireret til faget af faderen i barndomshjemmet, Højsted Smedie. 
”Nu skal jeg stille og roligt ud på et sidespor, mens Morten overtager flere og flere opgaver”, tilføjer han.
15. maj 1973 startede Søren for sig selv. I første omgang servicerede han egnens mange sommerhusejere, og i tidens løb har han samlet sig mange trofaste kunder i lokalområdet.
”At drive selvstændig virksomhed er lidt ligesom at køre i rutsjebane. Det går indimellem rigeligt stærkt, det kan stå stille, og det går op og ned”, siger den snart tidligere ejer, der gennem årene har haft et skiftende antal ansatte uden ambitioner om at blive en stor virksomhed. I stedet har man, når der har været spidsbelastning, trukket på et netværk af kolleger, der er gået ind som underentreprenører.
 
Specialist i vandværker 
Den faste bemanding hele vejen igennem har været Søren selv og hustruen Anette. For tiden er Eskebjerg VVS arbejdsplads for fem. Firmate tilbyder alt indenfor smede- blikkenslager- og vvs-arbejde, og i de seneste år har man også været aktiv indenfor området alternativ energi. Et helt særligt arbejdsområde for Eskebjerg VVS er lokalområdets mange vandværker. 10 små og store vandforsyninger i området benytter sig af Eskebjerg virksomheden som fast samarbejdspartner , når noget skal repareres eller fornyes.
 
Service til tiden døgnet rundt
Når det gælder de mange forskellige arbejdsopgaver, så har Søren Sørensen den  holdning, at kan en opgave klares af en person, så skal der ikke komme to mand ud til kunden. Det synes han er et godt signal at sende.
” Vi er jo ikke i underholdningsbranchen”, siger han med et smil.
Nu ser han frem til tiden efter 1. juli, hvor han forventer, at det nok ikke skal gå helt så stærkt, som han har været vant til i 41 år som selvstændig. 
Der har været masser af aften- og weekendarbejde. 
”Ja, indimellem har jeg nok været lidt for meget ”gift” med arbejdet, men sådan er det blevet, for jeg kan jo lide at give service til tiden. For eksempel når et af mine vandværker går ned  juleaften og der bliver ringet efter smeden, så er det jo bare om at komme af sted, selv om anden står på bordet”, slutter Søren Sørensen, der i øvrigt forsikrer, at den gode service fra Eskebjerg VVS vil fortsætte, når Morten Jørgensen overtager rørtangen.
 
jn
 
.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0