AnnonceLuk annonce




Søren Tullesen fylder rundt

28-05-2019

Søren Tullesen runder et skarpt hjørne, her foran Skipperkroen i Mullerup.. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Søren Tullesen fylder 50 år lige om lidt, men det betyder bestemt ikke, at han sætter farten ned. Han har travlt med at lave mad, som altid, både på Skipperkroen, og i Kalundborg- og Gørlev Hallen, og han elsker sit arbejde.

Siden 1995 har Søren Tullesen haft travlt med at lave mad til diverse arrangementer i Gørlev Hallen, og siden 1998 har han lavet mad til kroens gæster på Skipperkroen. Senest påtog han sig også jobbet som forpagter af Kalundborg Hallen, og har nu de sidste fem år stået for maden ved diverse arrangementer der også. 

Inden da lavede Søren Tullesen mad i Fuglereden i Høng. Her overtog han styringen i 1990, men stoppede i forbindelse med overtagelse af Skipperkroen i 1998. Han er født og opvokset i Gørlev, men kom som barn meget i Brædstrup/Grindsted, hvor forældrene oprindeligt var fra, og hvor bedsteforældrene boede. 

”Vi var ofte derovre på ferie, og jeg så, hvordan de kørte det hele på Pejsegården i Brædstrup, hvor hotellet bare blev større og større. Jeg søgte derover i praktik, og kom efterfølgende i lærer som kok fra 1985 -1988. Da jeg var færdiguddannet kom jeg på et hotel i Sønderjylland, Øster Højst Kro, og her var jeg, indtil jeg startede selv i 1990 med Fuglereden i Høng. Min mor arbejdede på Fuglereden, og spurgte, om det ikke var noget for mig at overtage stedet, og så flyttede jeg tilbage,” fortæller Søren Tullesen.

Fortsætter så længe, det er sjovt

Søren Tullesen har også været omkring en bodega, men det er maden, der er hans passion. 

”Jeg overtog på et tidspunkt Høng Centerpub, som jeg havde i tre år, men det var ikke rigtig noget for mig. Jeg er nok mere til at drive en restaurant og lign., da det er maden, der er min passion. Jeg havde også Bergs Café i tre år, men den valgte jeg at lukke pga. for store personaleomkostninger. Jeg kunne jo ikke være der selv, fordi jeg havde travlt andetsteds, og så løb det bare ikke rundt, men det var en god oplevelse,” fortæller Søren Tullesen, og fortsætter:

”Når vi fx har højsæson på kroen, kan vi trække på de fastansatte i Kalundborg Hallen, og omvendt, når vi har højsæson i Kalundborg Hallen. På den måde sparer vi fyringer.”

Søren Tullesen er på mange måder en igangsætter. Han elsker at sætte ting i gang, og se dem gro. 

”Jeg kan da også godt lide, når det kører, men jeg er klart en igangsætter, og den dag jeg ikke synes, at det er sjovt længere, stopper jeg. Men ellers vil jeg sige, at opskriften på succes er at passe sin forretning, simpelthen smøge ærmerne op og tage fat,” siger han og fortsætter:

”Vi har mange spændende aktiviteter i hallerne. Kunstnere, der optræder, privatfester, herunder bryllupper, runde fødselsdage, barnedåb, jubilæer osv., og jeg har flere store kunder, hvor der skal laves mad til mange, bl.a. en stor kunde, som jeg laver mad til hvert år, hvor de er 2.500 mennesker. Derudover er der jo også kroen med gæster, mad ud af huset, overnatning osv., så nej, jeg keder mig bestemt ikke, men den dag, jeg kigger i spejlet, og det ikke er sjovt, slutter det.”

En aktiv fritid

Søren Tullesen bor i Gørlev, og har en datter på 16 år, som afslutter 9. klasse på Vinde Helsinge Fri- og Efterskole, hvor han har været aktiv i bestyrelsen i mange år, og har tænkt sig at fortsætte. Tidligere har han også siddet i Høng Erhvervsråd i seks år.

”Der er helt sikkert også tid til familien, men jeg ved godt, at jeg burde holde lidt mere fri,” lyder det fra den travle kok.

Søren Tullesen er også aktiv i Go’ Form, hvor han træner sammen med sin personlige træner, Michael Da Silva, men han træner også en hel del selv, og har faktisk inden for de sidste to år tabt sig 17 kg. 

”Jeg vidste godt, at jeg burde gå i gang, og da jeg så et program i tv omkring gamle skader, som jeg netop rendte rundt med, uden at få det genoptrænet, som jeg burde, traf jeg en beslutning. Jeg gik i gang med træning, og jeg har ikke rørt sodavand, kage, slik og chips siden da. Man kan vel sige, at jeg har lavet en livsstilsændring.”

Søren Tullesen har fødselsdag den 6. juni, hvor han holder reception på Skipperkroen fra kl. 14 – 17.



Klik her for at se billeder



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0