AnnonceLuk annonce
Snescooter-ulykke: Firma godkender egen sikkerhed

08-02-2017

Flaget var på halv stang hele mandagen på Allikelund Gymnasium på grund af den tragiske ulykke. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det var et hændeligt uheld, der kostede en 18-årig ung mand, fra Ubby, livet i Sisimiut i lørdags. Det fortæller selskabet, der stod for turen.    

Sikkerhedsproceduren blev fulgt, da en 18-årige gymnasielev fra Ubby omkom i en snescooter-ulykke i Sisimiut, Grønland. Det oplyser direktøren i Sirius Greenland, der stod for afviklingen af elevernes snescootertur i lørdags, skriver det Grønlandske medie KNR.

”Der var jo fuld sikkerhedsinstruktion på, der var en introduktionsvideo på, og de havde fået køreteknisk kursus forud for at køre ud i terrænet, hvor de havde været ude på en øvebane”, siger Bo Lings, direktør i Sirius Greenland.

Den 18-årige gymnasieelev fra Allikelund Gymnasium i Kalundborg var sammen med 16 andre gymnasiekammerater på skoleophold i GUX Sisimiut.

Sikkerheden fulgt

Ulykken skete lørdag eftermiddag på ruten fra Sisimiut mod Kangerluarsuk Tulleq. Selskabet Sirius Greenland stod for turen, og direktøren fortæller, at der var godt føre og at der var fine vejrforhold, skriver KNR.

”Der kører de på et fladt lige stykke, lige efter en sø, og der forulykker den ene af dem. Der er ikke rigtig nogen fornuftig forklaring på, hvorfor han vælter, fordi det er jævnt og fladt terræn”, fortæller Poul V.B. Jensen.

"Eleverne havde hjelm på, og de kørte omkring 40-50 kilometer i timen med en guide foran gruppen", siger direktøren, der betegner ulykken som meget uheldig.

”Vi er meget berørte af det. Selvom vi synes, at vi har gjort det, vi skulle i forhold til sikkerheden, så er det meget svært ikke at føle en eller anden form for ansvar for det, der er sket”, siger Bo Lings, der sammen med rektoren roser beredskabets indsats for at hjælpe de ramte.

”Eleverne blev samlet i kommunens familiebehandlingscenter, hvor der blev tilbudt psykologhjælp til elever, lærere, frivillige og firmaet, der har været involveret”, siger rektor Poul V.B. Jensen fra KTI/GUX Sisimiut.

I forbindelse med snescooterulykken lørdag blev politiet tilkaldt, da den 18-årige var kommet slemt til skade, og straks blev fragtet til Sisimiuts Sundhedsvæsen, hvor man forsøgte genoplivning, men hans liv stod ikke til at redde. Den 18-årige blev erklæret for afgået ved døden af sine kvæstelser, oplyste politiet i Sisimiut til det lokale medie, KNR.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0