AnnonceLuk annonce
Biografen gør klar til at åbne

25-05-2020

Annette Sønder Nielsen og Brian Sønder Andersen gør klar til at åbne dørene op for biografgæster. Der er styr på retningslinjer og hygiejnen er i top. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Inde bag dørene til Kino Den Blå Engel er Annette Sønder Nielsen og Brian Sønder Andersen i fuld gang med at gøre klar til igen at kunne åbne den hyggelige biograf i Kalundborg, efter at have været lukket ned grundet COVID-19.

Ligesom mange andre virksomheder har Kino Den Blå Engel i Kalundborg været lukket ned grundet COVID-19, men nu må de igen åbne dørene op for biografgæster. Dog er de endnu ikke helt klar, da de afventer, hvad der sker mht., hvilken film der må   vises i biografen.

”Vi åbner helt sikkert den 4. juni, hvor vi har en ny film, vi har fået lov at vise fra den dato. Vi kan dog endnu ikke fortælle, hvilken film, der er tale om, men det kommer. Derudover arbejdes der hårdt på at finde nye film, da det er svært, da hele filmindustrien i store dele af verden er mere eller mindre lukket ned, og der bliver derfor ikke produceret nogle film pt.,” fortæller Annette Sønder Nielsen, og fortsætter: ”Men vi afventer, og har måske også nogle film, som ikke nåede at gå længe i biografen, da det hele lukkede ned.”

En hård og mærkelig situation

Som for alle andre erhvervsdrivende i landet har nedlukningsperioden været en hård proces at komme igennem, fortæller Annette Sønder Nielsen, men hverken hun eller Brian Sønder Andersen ønsker, at man skal have ondt af dem.

”Vi er jo langt fra de eneste, der har det hårdt i denne tid, men det er klart, at for Brian og jeg har det værste været at tænke på, at biografen måske ville lukke. Vi har haft så mange fantastiske oplevelser her i biografen, og pga. vores gode kunder har det kunne lade sig gøre at vise film, men også at invitere til andre kulturelle oplevelser her i biografen i mange år efterhånden, og det glæder vi os meget til forhåbentlig snart at kunne igen. Vi har jo været så privilegerede at blive hjulpet af hjælpepakkerne, så vi er her endnu,” siger Annette Sønder Nielsen.

Biografen bliver en tryg oplevelse

Det, der er virkelig vigtigt for Annette Sønder Nielsen og Brian Sønder Andersen er, at det er trygt for alle at gå i biografen. Derfor er de også ekstra påpasselige med at følge alle retningslinjer.

”Vi må være 30 i foyeren, og der skal være et stolesæde mellem de grupper/familier, der bestiller sammen. Folk bliver lukket ind i biografsalen efterhånden, da de jo ikke alle kan stå og vente i foyeren, som det er nu. Man kan ikke sidde i foyeren, som man plejer. Men vi sælger stadig sodavand, popcorn og bland selv slik, som vi plejer, dog kan man kun være to personer ad gangen i bland selv området, og vi tager nu popcorn både med en specielhandske på samt den store ske, som vi altid har taget popcorn med,” fortæller Brian Sønder Andersen. 

Derudover er der sat standere med håndsprit op forskellige steder i biografen, ligesom der er sat afstandsmarkering på gulvet og plexiglas mellem personalet og gæsterne. 

”Vi har gjort alt for, at folk skal føle sig trygge ved at gå en tur i biografen. Derfor har vi også valgt at få nye vandhaner på toiletterne, så man nu ikke skal røre ved noget for at vaske hænder,” siger Brian Sønder Andersen, og bliver suppleret af Annette Sønder Andersen: ”Der vil også være plakater udenfor med vigtig information til vores gæster, som man bør læse, inden man går ind, så det er trygt for alle at komme her.”

Håber på koncerter til efteråret

Indtil videre kan det ikke løbe rundt økonomisk at lave koncerter i biografen, da forsamlingsforbuddet gør, at man ikke kan have gæster nok i salen, og dermed er det ikke en rentabel forretning. Men det håber Annette Sønder Nielsen og Brian Sønder Andersen snart bliver ændret.

”Vi må vente og se, hvad der sker, vi håber i hvert fald på, at vi kan åbne op for koncerter til efteråret, hvor forsamlingsforbuddet forhåbentlig er ændret. Men nu glæder vi os over, at vi kan åbne op for film inden længe, og så kommer det andet forhåbentlig også snart. Vi har god opbakning fra lokalsamfundet, og fortsætter vi med at støtte hinanden lokalt, er der håb,” slutter Brian Sønder Andersen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0