AnnonceLuk annonce




Billedserie: Skååål – snapsetur på Reersø

17-07-2019

Blomster, urter og bær lægges i poser, og bliver til dejlig snaps. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Reersø er beriget med en flot natur, og rundt på halvøen er der mulighed for at samle blomster, urter og bær til skønne kryddersnapse. Flere gange om året arrangerer ægteparret Jette og Christian Damlund fra Reersø snapseture i området, hvor deltagerne guides i, hvilke planter, der er mest velegnet til kryddersnaps.

Tirsdag formiddag var der god aktivitet ved Fårehuset på Reersø, omkring 10 personer gik med bagdelen i vejret, og klippede bl.a. gul snerre og strandmalurt og puttede i poser, de var nemlig deltagere på en af de snapseture, som ægteparret Jette og Christian Damlund arrangerer flere gange om året.

"Er der nogen der vil ha´ en lille en," spørger Christian Damlund, og på et øjeblik er alle deltagerne samlet omkring bordet for at smage på den hjemmelavede snaps, som Christian Damlund har medbragt på turen. Ja, faktisk fik deltagerne lov at smage på tre forskellige snapse på den godt to timer lange tur rundt i naturen på Reersø, for at samle blomster, urter og bær til deres egne hjemmelavede snapse.

"Skååål," og der bliver helt stille, mens snapsen glider ned, derefter går snakken igen livligt, og ægteparret forklarer villigt om, hvordan man laver sin helt egen snaps, og de ved, hvad de snakker om. I rigtigt mange år har Jette og Christian Damlund nemlig eksperimenteret med alverdens planter for at få erfaring med, hvad der er godt og mindre godt. I øjeblikket har ægteparret omkring 30 forskellige snapse stående i hjemmet.

Opskriften er simpel, find en billig vodka og en plante, som kan trække i vodkaen, og du har den perfekte snaps. Hemmeligheden er, hvor længe den skal trække. Nogle planter en enkelt dag, andre 14 dage, og nogle flere måneder.

"Man skal købe en ganske almindelig vodka, den billigste man kan finde, for den er helt smagsneutral," fortæller Christian Damlund, deltagerne som er med på snapseturen.

Strandmalurt er en af de planter, der er meget af på dele af Reersø, og som deltagerne også får med hjem i deres poser.

"Husk at strandmalurt kun må trække i to dage, ellers bliver det udrikkeligt," forklarer Christian Damlund, og bliver suppleret af sin hustru: "Det skal kun trække en dag," siger Jette Damlund, og Christian Damlund slutter den grinende: "Så lad os sige halvanden dag."

Efter at have samlet planter i et par timer, gik turen tilbage til ægteparret Damlunds have på Reersø, hvor der blev dækket op med sild, øl og selvfølgelig masser af forskellige snapse, en hyggelig afslutning på snapseturen.

Jette og Christian Damlund har brugskunstforretningen Havmågen lige over for kroen, og her kan mange af de forskellige snapse smages og købes, hvis man ikke selv har mod på at eksperimentere med planter og vodka.



Klik her for at se billeder



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0