Smuglede 460 kg hash til Kalundborg

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

UPDATE:

En 20-årig makedonsk mand er fredag idømt to års fængsel for at have kørt 460 kilo hash ind over Danmarks grænse i en lastbil over to omgange. Det oplyser anklager Jhin Lee efter dommen i Retten i Horsens fredag til Ritzau. Den 20-årige makedoner er endvidere blevet udvist af landet.

Den unge mand kom i retten med en forklaring på, hvorfor han fragtede hashen. - Det var en vennetjeneste og for at betale noget gæld af, sagde han. Den unge mand havde tilstået sagen og bidraget til opklaringen af den.

En 20-årig makedonsk mand har smuglet i alt 460 kilo hash i en lastbil henover den dansk-tyske grænse til Kalundborg tilbage i november sidste år. Han skal i dag for retten.

Den 20-årig makedonske mand er sigtet for at køre lastbilen af to omgange. Den 23. oktober 2020 havde han mindst 260 kilo hash med i lasten, da han i en lastbil, fra et bulgarsk firma, passerede den dansk-tyske grænse, og kørte videre til en adresse i Kalundborg. Ifølge anklagemyndigheden skete indsmuglingen efter aftale og fælles forståelse med to andre personer, som modtog hashen i Kalundborg. Den 7. november transporterede den 20-årige igen et læs hash over grænsen. Denne gang var der mindst 200 kilo hash med i lastbilen. Her modtog de to samme personer igen hashen, mener anklagemyndigheden. Det skriver Ritzau.

Den 7. november 2020, samme dag, som den sidste transport af hash ankom til Kalundborg, slog Særlig Efterforskning Vest til i en aktion på en adresse i Kalundborg, og den 20-årige blev anholdt og varetægtsfængslet. Ved aktionen deltog også Forsvarets Advanced Search Team fra Ingeniørregimentet i Skive, der assisterede i forbindelse med ransagning efter narko og våben.

Ved samme aktion blev to mænd på 46 og 41 år samt en kvinde på 36 år også anholdt. Mændene sigtes for indsmugling, besiddelse og videresalg af store mængder hash samt for besiddelse af skydevåben. Kvinden er løsladt igen. De to mænd er fra lokalområdet.

Anklagemyndighed vil have mand udvist

Den unge mand ventes fredag i et retsmøde i Retten i Horsens at tilstå indsmuglingen. Det fremgår af en retsmødebegæring, som Ritzau har fået aktindsigt i. Det fremgår ligeledes af retsmødebegæringen, at den 20-årig mand får brug for en makedonsk tolk ved retsmødet fredag, og at anklagemyndigheden kræver den unge mand udvist. Tilståelsessagen med den 20-årig mand ventes at være afsluttet på to timer, skriver Ritzau.

Udover den store mænge hash, der blev beslaglagt ved aktionen, beslaglagde man også hård narko, flere særligt farlige våben i form af rifler, pistoler og en revolver, samt en del tilhørende ammunition. Herudover er der beslaglagt et større kontantbeløb. Den 20-årige, som i dag, fredag, skal for retten, er dog kun sigtet for indsmuglingen af hash.

Del