"Smidt ud" af Dansk Folkeparti

Henrik Dannenberg. Foto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Det forlyder, at Henrik Dannenberg er blevet smidt ud af Dansk Folkeparti i Kalundborg, fordi han mødte op til et møde i lørdags med ’Soldiers Of Odin’ - foreningen, der er kendt som værende højreekstremistisk i bl.a. Finland og Norge. Foreningen påtænker imidlertid at starte afdeling i byen, og afholdte derfor informationsmøde.

I lørdags afholdte ’Soldiers of Odin’, der af de fleste bliver betragtet som en højreekstremistiske gruppe, møde i Kalundborghallerne, fordi de muligvis vil oprette en afdeling af foreningen i Kalundborg – ifølge foreningen, på opfordring fra flere bekymrede borgere i byen. Henrik Dannenberg, der tidligere var medlem af Dansk Folkeparti mødte op til mødet, og det skulle angiveligt være årsag til, at Dansk Folkeparti i Kalundborg nu har smidt ham ud. Men Henrik Dannenberg, der i øvrigt også er stifter af Facebook-siden 'Nej til asylcenter i Kalundborg', er uforstående over for, at der pludselig bliver skrevet om det nu, da han selv meldte sig ud af Dansk Folkeparti for tre uger siden.

”Jeg er helt uforstående over for, at jeg skulle være blevet bandlyst. Jeg valgte selv at gå for tre uger siden. At Peer Justesen, ifølge Nordvestnyt, siger, at døren er helt lukket i, 'dobbeltlukket', som det står beskrevet, det har jeg intet hørt om. Ligesom jeg heller ikke har hørt, at jeg skulle være bandlyst af partiet. For tre uger siden, blev jeg ringet op af Poul Lindholm, der sidder som pressesekretær for Dansk Folkeparti på Christiansborg. Han sagde, at han ikke synes, at ’Soldiers Of Odin’ var foreneligt med Dansk Folkeparti, i forbindelse med, at jeg tidligere havde givet udtryk for, at et borgerværn kunne være en idé i Kalundborg, for at borgerne kunne føle sig trygge. Vi aftalte under samtalen, at vores veje skilte der, men jeg er ikke ekskluderet, og dørene er ikke lukkede bag mig. Jeg gik selv,” siger Henrik Dannenberg.

Dansk Folkeparti bekræfter

Peer Justesen, der sidder i kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti og er formand for partiet i Kalundborg, bekræfter, at Henrik Dannenberg selv har meldt sig ud af partiet for tre uger siden, og at han ikke har hørt noget om, hvorvidt Henrik Dannenberg kan eller ikke kan komme tilbage som medlem af Dansk Folkeparti.

”Han har selv meldt sig ud, og umiddelbart er holdningen i partiet, at hvis man er med i nogle ting, der ikke er på linje med Dansk Folkeparti, så kan man ikke længere være medlem af partiet. Hvorvidt Henrik Dannenberg kan komme tilbage, ved jeg intet om. Det sorterer ikke under mig, men bliver vurderet inde i hovedbestyrelsen, hvis det bliver aktuelt,” siger han.

’Soldiers of Odin’ fortjener ikke omtale

Peer Justesen er i øvrigt træt af, at ’Soldiers of Odin’ får så meget presseomtale i medierne, som tilfældet har været på det seneste

”Jeg er irriteret over, at de bliver omtalt igen og igen. Men sådan er det jo, ligesom med så meget andet, det ved jeg godt. Det ville bare være bedre, hvis de ikke fik al den opmærksomhed, hverken fra pressen eller borgerne, ” siger han.

Del