AnnonceLuk annonce
Slut med ´brændbart´

26-10-2018

Den 9. november er det slut med småt og stort brændbart. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Nu er det snart slut med ’småt og stort brændbart’ på genbrugspladserne i Kalundborg Kommune, da der skal mere fokus på at genbruge alt det, der sagtens kan genbruges – og det er der rigtig meget af.

De fleste kender sætningen ’småt og stort brændbart’ fra et besøg på genbrugspladsen, men fra den 9. november er det imidlertid slut med den sætning. Fra den dato eksisterer de containere nemlig ikke længere på nogle af Argos genbrugspladser i Danmark. Kalundborg er den sidste i rækken, hvor man fjerner ’småt og stort brændbart’ til fordel for at sortere mere, og netop kigge på, hvad der kan genbruges i stedet for blot at blive brændt.

”Vi har efterhånden gjort det på alle genbrugspladser, Kalundborg er den sidste i rækken den 9. november. Vi har taget det efterhånden, fordi det kræver mere mandskab de første dage, når vi implementerer det. Vi har selvfølgelig gjort det, fordi vi ønsker at genbruge mere. Mange af de ting, der bliver smidt i brændbart i dag er genbrugeligt, og vi er derfor nødt til at gøre noget. I stedet for, at folk bare spørger sig selv, om noget kan brændes, vil vi hellere, at de spørger sig selv, om noget kan genbruges,” fortæller genbrugschef ved Argo, Finn Kjær.

De fleste er klar over, at vi skal tænke på miljøet i dag

For de fleste er det vidst ingen overraskelse, at hele jordens befolkning skal passe på miljøet, og at fx plastik er et kæmpe problem verden over. Derfor tænker Kalundborg Genbrugscentral, ligesom mange andre, også over, hvordan de bedst muligt hjælper med at beskytte miljøet.

”Folk tænker mere over, at man skal passe på miljøet i dag, end for bare et par år siden. Alle er efterhånden klar over, at vi ikke har ressourcer til at køre videre på den måde, vi gør nu, og at bl.a. plastik er et kæmpe problem i hele verden. Heldigvis har kunderne taget fantastisk imod vores tiltag, og vil meget gerne sortere korrekt,” siger Finn Kjær.

Fremover vil der være flere containere på genbrugspladsen, som affaldet skal sorteres i. Se mere herKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0