AnnonceLuk annonce
Slut med at overvåge skibstrafikken fra Røsnæs

08-05-2021

Fredag formiddag blev overvågningsstationen på Røsnæs lukket for altid. Fra venstre, tre af de ansatte på stationen, Peter Kolling Andersen, Jack Fyhn Andersen, Mogens Gotlob og Morten Hune Gjerrild, Chef Søværnets Overvågningsenhed. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Siden lige efter 2. verdenskrig er skibstrafikken blevet overvåget fra det yderste Røsnæs, nu er det slut. Fredag formiddag blev splitflaget strøget og fire mand er blevet arbejdsløse.

Søværnets Overvågningsstation på det yderste Røsnæs blev fredag formiddag lukket og slukket for altid. Ny teknologi tager over og Søværnet har vurderet, at det ikke længere er nødvendigt at have mandskab siddende i den lille bygning ved siden af Røsnæs Fyr.

”Der er lavet en særskilt analyse af farvandsovervågningen hvor man er kommet frem til, at man kan godt løse opgaven i fremtiden på anden vis, så derfor er det ikke længere nødvendigt at have stationen på Røsnæs bemandet, sådan er udviklingen,” fortæller Morten Hune Gjerrild, Chef Søværnets Overvågningsenhed, som fredag formiddag var med til den lille ceremoni sammen med andre repræsentanter fra Forsvaret og Søværnet og personalet på overvågningsstation på Røsnæs.

”Det er vemodigt og mærkeligt, det er en epoke som nu slutter, men jeg sætter en ære i at få lukket ordentligt og får afviklet udstyret, men det, at vi i dag lukker er godt nok en klump i halsen, det er godt nok mærkeligt,” fortæller Mogens Gotlob, der i 14 år har haft overvågningsstationen som arbejdsplads, de sidste syv år som chef.

De fire mand som har haft overvågningsstationen på Røsnæs som arbejdsplads, er nu arbejdsløse. De fik beskeden om lukningen den 18. december sidste år.

Overvågningsstationen har været operativ lige til det sidste, lige inden flaget blev strøget fredag formiddag blev de sidste skibe som passerede, meldt ind.

Bygningen på det yderste af Røsnæsspidsen vil i første omgang blive stående, men er altså ikke længere bemandet.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0