AnnonceLuk annonce
Slægtsforskning på Ubby Bibliotek

03-09-2016

Linda Radmer kommer forbi Ubby Bibliotek den 17. september i forbindelse med slægtsforskning.

Af Gitte Korsgaardgitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 17. september kan man nu komme forbi Ubby Bibliotek, og høre mere om slægtsforskning, der er blevet meget populær de senere år.

Har man interesse i at finde sine aners historie, er det måske en god idé at kigge forbi Ubby Bibliotek lørdag den 17. september mellem kl. 10 – 13, da man her har besøg af Linda Radmer.

Linda Radmer, der er født og opvokset i Holbæk, ville hjælpe en Paul Radmer fra USA med at finde sin tipoldefar, som skulle være født i Danmark. Da han ikke var at finde på de slægtssider der lå på nettet, blev kirkebøger og folketællinger kigget igennem. Der dukkede, i den sammenhæng, mange ukendte ’Radmer’ op, og det var tydeligt, at der gemte sig en masse spændende historier.

Det er fire år og mange små historier siden, historier der indimellem kan få tilføjet en lille bid mere, takket være de mange arkiver, og netop hjælp til arkiver er der at få på Ubby Bibliotek. Jens Birk Kristoffersen fra Hvidebæk Lokalhistoriske Arkiv vil nemlig også være til stede, bl.a. med hjælp til brug af Arkiv.dk

"Uden arkiver ingen historie,” siger Linda Radmer.

H.C. Andersen havde i øvrigt mødt tiptip oldefaderens søster, hun fik senere et uægte barn med en fin herre. Men det kan man alt sammen høre mere om lørdag den 17. september på Ubby Bibliotek.

Børn der besøger biblioteket, vil også kunne begynde at skrive deres egen lille slægtshistorie. Bibliotekar Lea Uldall står parat til at vejlede. Biblioteket laver også en lille konkurrence på selve dagen, tip en 13'er, hvor man kan teste sin viden om København. Der er selvfølgelig en præmie til den, der svarer bedst.

Arrangementet kræver ingen tilmelding.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0