AnnonceLuk annonce
Skraldefest på Gørlev Genbrugsplads

25-09-2019

Der er mange gode fund at gøre, når der er skraldefest på Gørlev Genbrugsplads søndag den 29. september. Foto: ARGO/Rie Døllner.

kontakt@tv-kalundborg.dk 

ARGOs Skraldefest kommer til Gørlev Genbrugsplads søndag den 29. september, hvor alle er invitereret til at kigge i containerne og tage det, de kan bruge, helt uden nogle løftede pegefingre. 

Klunseri er normalvis ulovligt på genbrugspladserne, men søndag den 29. september mellem kl. 17-19 er det helt i orden at fiske i Gørlev Genbrugsplads mange containere. ARGO slår nemlig porten op efter lukketid og inviterer alle genbrugsjægere og nysgerrige sjæle til Skraldefest. Stort set alle genbrugspladsens containere bliver åbnet, og så er der fri adgang til containernes indhold. Så står du og mangler noget til hjemmet, klædeskabet eller til et byggeprojekt, kan du måske gøre dig et godt fund i containerne. 

One man’s trash is another man’s treasure

Skraldefesten på Gørlev Genbrugsplads bliver den tredje i rækken for ARGO, der tidligere har åbnet op for genbrugspladserne i Roskilde og Køge. Her blev mange biler, trailere og cykler fyldt til randen med gode genbrugsfund, og stemningen blandt de besøgende var i top. Men udover at give Skraldefestens besøgende en god oplevelse og nogle nye ting til hjemmet, har ARGO også større forhåbninger til, hvad borgerne tager med sig fra arrangementet:

”Vi vil også gerne give kommunens borgere et bredere indblik i, hvad affald egentlig er, og hvor stor værdi affald kan have. Det affald, der afleveres på genbrugspladserne, kan være brugbart for andre. Det er næsten lige meget, hvilken slags affald, vi snakker om, så er der altid nogen, der er interesserede,” fortæller ARGOs genbrugschef, Finn Kjær. 

Bag Skraldefest ligger altså tanken om at ”one man’s trash is another man’s treasure”. Med de rette øjne kan meget affald have uendelige muligheder i sig. Det handler blot om at se dem og give affaldet en ny chance.

Fokus på direkte genbrug

Ved at inspirere Skraldefestens deltagere til at give hinandens affald en ny chance, forsøger ARGO at sætte fokus på direkte genbrug. Det er et tema, som gentagne gange dukker på i ARGOs daglige arbejde med affaldshåndtering, hvor missionen er, at udnytte alt det affald, som ender i ARGOs hænder på den mest ansvarlige og bæredygtige måde. Som ét af de øverste punkter for, hvordan affald håndteres optimalt, står direkte genbrug. Ved at give borgerne mulighed for at fiske affald op fra genbrugspladsens containere, sænkes mængden af affald, der sendes videre til genanvendelse imens genbrugsprocenten stiger. 

Fakta om ARGO
ARGO er et affaldsselskab, der behandler affald for borgere og virksomheder i ni sjællandske kommuner. Selskabets primære opgave er at sikre, at affald omdannes til ressourcer. Vi prioriterer genbrug før genanvendelse før energiudnyttelse før deponering. Mest muligt affald skal genbruges og genanvendes, og energiudnyttelsen skal ske miljømæssigt forsvarligt og med størst muligt udbytte i form af el og fjernvarme. ARGO beskæftiger cirka 160 mennesker på forskellige lokationer på Sjælland. Hovedkontoret ligger på Håndværkervej 70 i Roskilde. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0