AnnonceLuk annonce
Skrald i naturen er et problem

20-02-2019

 Parkeringspladsen for enden af Skovbrynet i Kalundborg, er der skabt en lille losseplads. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

TV-Kalundborg har i den senere tid fået en hel del henvendelser i forbindelse med, at borgere finder skrald smidt forskellige steder i kommunen. Det er ikke noget nyt fænomen, at folk smider skrald, men i den senere tid har det eskaleret mange steder i kommunen.

At nogle mennesker smider skrald i naturen er desværre ikke noget nyt. Men flere og flere steder ser man nu, at folk simpelthen efterlader sig store sække og kasser med skrald et sted i naturen, på en vej eller en parkeringsplads i stedet for at aflevere det på genbrugspladsen.

Men det er ikke kun poser, sække og kasser, der er et affaldsproblem, også campingvogne og andre større ting bliver efterladt rundt omkring. Parkeringspladsen for enden af Skovbrynet i Kalundborg, ved 10. klassecentret, er der fx skabt en lille losseplads, bl.a. er der hensat 11 sække, de fleste med haveaffald, men også en gammel cykel og nogle hjulkapsler ligger der nu. Ligesom der på det grønne areal ved Ugerløse Strand er henkastet en gammel madras, nogle papkasser og poser. Ydermere stod der for noget tid siden to gamle campingvogne, der skulle skrottes, på P-pladsen ved Ornum Strand.  

Chef for Vej, Ejendom og Affald, Lone Himmelstrup, fortæller imidlertid, at man hos Vej og Park ikke har fået flere henvendelser end vanligt.

”Vi har ikke fået flere henvendelser end ellers, men der er jo desværre nogle, der ikke kan finde ud af at bruge skraldespandende og genbrugspladserne. Men de folk, der er vant at bruge genbrugspladsen, de gør det stadig – også selv om, at der er skærpede regler, når man sorterer på genbrugspladserne i dag, og det er lidt mere besværligt. Det er ikke den type af folk, der smider deres ting i naturen. Det er et problem, vi desværre har haft længe, og det er rigtig ærgerligt,” siger hun.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0