AnnonceLuk annonce
Skorstene fjernes grundet fare for at de kan vælte

24-02-2020

Der er fare for at de fire høje skorstene ved Kalundborghallen kan vælte ved storm og vindstød af orkanstyrke, derfor skal de fjernes. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De fire 30 meter høje skorstene der står ved Kalundborghallerne fjernes, da der er fare for at de kan vælte. Arbejdet begynder i morgen tirsdag og betyder at Hal 2 og svømmehallen vil være lukket frem til torsdag morgen.

De fire 30 meter høje skorstene er efterhånden mere end 40 år gamle og tidens tand har tæret på materialet, så meget, at nu skal de fjernes, da der ellers kan være fare for at de vælter, oplyser Kalundborg Forsyning.

”Vi får lavet en tilstandsrapport hvert år, men nu mener vores rådgivere, at pga. af tæring, så er der en risiko for at de kan vælte ved storm og vindstød af orkanstyrke, og i morgen tirsdag lover de voldsomt vejr, derfor tager vi ingen chancer, og begynder arbejdet i morgen,” fortæller Hans-Martin Friis Møller, direktør for Kalundborg Forsyning.

J. Hagemann Petersens Alle bliver spærret helt for trafik fra tirsdag kl. 13 og frem til torsdag morgen, ligeledes bliver Kalundborghallens Hal 2 og Svømmehallen lukket i samme tidsrum og dele af Kalundborg Gymnasium vil også være afspærret mens arbejdet står på.

På torsdag har Kalundborg Forsyning fortsat afspærret foran Kalundborg Hallerne frem til kl. 15.00, men der er åbent i hallerne og svømmehallen hele dagen. Der henvises gæsterne til indgang F, Munkesøgade.

De fire skorstene har været brugt til de kedler som har stået i den varmecentral der ligger ved siden af Kalundborghallen, men nu er der kun en kedel tilbage som bruges i nødsituationer.

”Den oliefyrede kedel bruges kun når der er lukket for fjernvarmen, på den måde kan vi have varme og varmt vand i svømmehallen, så borgerne har mulighed for at komme i bad,” fortæller Hans-Martin Friis Møller, der oplyser at de fire skorstene skal erstattes af en enkelt ny, som sættes op om et par måneder.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0