AnnonceLuk annonce
Skolerne er klar til at tage imod de ældste elever

17-05-2020

Af Jens Nielsen

Folkeskolerne i Kalundborg Kommuner er fra i morgen mandag den 18. maj klar til at tage imod de ældste elever.

Skoleeleverne i de mindste klasser er allerede vendt tilbage til skolen og en mere normal hverdag. I morgen mandag møder 6. til 10. klasses eleverne så ind igen for første gang i to måneder. Og skolerne i Kalundborg Kommune er klar til at tage imod eleverne.

”I den forbindelse skyldes en stor tak til vores skoleledere, lærere, pædagoger og øvrige kolleger på folkeskolerne, som den seneste uge dedikeret og ansvarligt har løftet også denne opgave med genåbningsfase 2. Det betyder, at eleverne som udgangspunkt møder til almindelige tider på deres lokale folkeskole. Der kan være enkelte justeringer i mødetiderne på den enkelte folkeskole. Tilsvarende kører skolebusserne som udgangspunkt til almindelige tider,” fortæller Michael Gravesen, direktør i Kalundborg Kommune for skoleområdet, og fortsætter,

”I forbindelse med genåbningsfase 1 med de mindste elever har folkeskolerne allerede erfaringer med, at eleverne benytter forskellige ind- og udgange, har forskudte eller zoneopdelte frikvarter, holde en god håndhygiejne samt gennemføre en varieret skoledag med nødundervisning.”

Eleverne kan benytte de eksisterende lokaler på skolerne. Dels fordi der ikke er et arealkrav. Dels fordi der er en afstand på 1 meter fra næsetip til næsetip. Enkelte folkeskoler har suppleret med eksempelvis lånte lokaler i den kommunale hal til forskellige aktiviteter, oplyser Kalundborg Kommune.

Sundhedsstyrelsen nyeste retningslinjer har annulleret alle tidligere retningslinjer, vejledninger og instrukser. Eksempelvis i forhold til rengøring, hygiejne, afstand mm. Samtidig har Børne og Undervisningsministeriet suppleret med nogle ganske overordnede vejledninger for blandt andet skolerne. Eksempelvis i forhold til at det fortsat er nødundervisning, som kan foregå både indendørs og udendørs samt en præcisering af, at der vil være situationer, hvor anbefalingen om 1 meters afstand ikke altid kan efterleves. Det kan for eksempel være ved praktiske fag, børn der skal trøstes, ude leg og i frikvarterer.

Helt overordnet så forventes de første dage at gå med lige at vænne sig til en anderledes skoledag med nye regler, gensynet med klassekammeraterne og god håndhygiejne.

Ministeriet har samtidig præciseret, at de overordnede retningslinjer skal kunne oversættes konkret og lokalt til den enkelte skole.

”På baggrund af tilbagemeldinger fra alle skolelederne, så er folkeskolerne i Kalundborg Kommune klar til at tage rigtig godt imod de ældste elever mandag morgen. Og jeg kan vist godt sige, at alle glæder sig rigtig meget til at se de mange skønne elever igen, som har savnet hverdagen, kammeraterne og de professionelle voksne i folkeskolen,” siger Michael Gravesen


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0