AnnonceLuk annonce
Skolepolitik.

23-03-2018

Læserbrev:

Ak-ja jeg må med undren konstatere, at det politiske fastlåste flertal (V – R – DF) i kommunalbestyrelsen hurtigt har glemt deres gyldne løfter og skåltaler under valgkampen i november, hvor folkeskolen var et af de store valgtemaer.

Alle var enige om, at vi ikke længere kunne leve med at være nr. 98 ud af landets 98 kommuner i skoleelevernes præstationer.

Hvad er det endt med???? Ja det samme som altid. Vi må tale med skolelederne og forældrene. Jeg mener at have forstået på alle de udstrakte hænder blandt kandidaterne til kommunevalget, at nu var det måske på tide at lytte til de mennesker, som står i fronten for at levere de forhåbentlig bedre resultater – nemlig lærerne selv og den lokale faglige organisation ”Danmarks Lærerforening” DLF.

Intet tyder på, at lysten til dette vinder gehør. Man kører i samme rille som altid.

Når jeg foreslår, at det måske var på tide, at Kalundborg Kommune får lavet en lokalaftale med DLF på samme måde som 88 ud af landets 98 andre kommuner har gjort det, så er der larmende tavshed fra 16 mands flertallet i kommunalbestyrelsen. Vores nabo, Holbæk Kommune, har netop lige gjort det. Odsherred Kommune har gjort det for længe siden, så hvorfor ikke Kalundborg Kommune???. Sikkert fordi Kommunernes Landsforening ikke ønsker det???? Hvis vi skal rykke lidt højere op på listen over dårlige skolekommuner, så finder jeg det absolut vigtigt, at vi lytter til lærerne og deres fagforening i stedet for skolelederne, som forståligt nok ikke er meget for at ”blotte” deres afmægtighed.

Vi har så mange dygtige og arbejdsomme folkeskolelærere i kommunens skoler. Giv dem for pokker nogle ordentlige arbejdsvilkår og en passende forberedelsestid, så de igen får ”gnisten” tilbage. Den gnist, som positivt vil smitte af på eleverne og elevernes resultater.

Jeg glæder mig over, at partierne S, SF, og Ø er enige med mig. Tak for det.

Gert Larsen

Kommunalbestyrelsesmedlem (løsgænger), Kalundborg KommuneFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0