AnnonceLuk annonce
Skolepatruljer får bilister til at sætte farten ned

25-01-2020

Der bliver desværre kørt for stærkt på mange skoleveje. Men nu viser en ny undersøgelse, at bilisterne sænker farten, når de ser en skolepatrulje. I uge fem bliver skolepatruljer i hele landet hædret for deres arbejde i kampagnen "Den Sureste Uge".

Hver eneste morgen står skolepatruljer i hele landet klar til at gøre trafikken sikrere for de andre elever. Det er der brug for, da der ofte er morgentravle mennesker, som kommer til at trykke lidt for hårdt på speederen.

I en ny undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har fået udarbejdet, svarer 18 procent af bilisterne, at de inden for de sidste tre måneder har overtrådt fartgrænsen en eller flere gange på en skolevej. Da politiet i uge to gennemførte kontrol på skolevejene, sigtede de flere end 3.300 bilister for at køre for stærkt på landets skoleveje.

Den gode nyhed er, at skolepatruljerne får bilisterne til reducere farten. I undersøgelsen fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring svarer næsten 8 ud af 10 af de bilister, som har kørt for stærkt på en skolevej, at de altid sænker hastigheden, når de møder en skolepatrulje.

- Det skaber utryghed for børn og forældre, når der er nogle, som ikke overholder hastighedsgrænsen på skoleveje, men det er positivt, at bilisterne sætter hastigheden ned, når de ser en skolepatrulje. Det understreger vigtigheden af skolepatruljernes arbejde, og derfor bliver de fejret landet over i uge fem, siger Liv Knoblauch Jensen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Kampagnen, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring står bag, hedder "Den Sureste Uge", da uge fem er en af de sureste uger rent vejrmæssigt at stå skolepatrulje. Det er en oplagt anledning til at hylde skolepatruljerne og give dem et ekstra skulderklap for deres indsats.

Fakta om skolepatruljerne:

  • Skolepatruljeordningen blev startet på Amager i 1949.
  • I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
  • Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
  • En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
  • Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0