AnnonceLuk annonce
Skolen er ensrettet

20-04-2020

Rektor på Kalundborg Gymnasium og HF, Peter Abildgaard Anderen, tog imod eleverne mandag morgen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Som en del af genåbningen af Danmark skal elever på de ældste klassetrin på landets gymnasiale uddannelser tilbage på skolebænken. På Kalundborg Gymnasium og HF mødte de to første klasser ind mandag morgen.

Rektor på Kalundborg Gymnasium og HF, Peter Abildgaard Anderen, stod klar mandag morgen til at tage imod omkring 50 elever, der som de første har fået lov til at møde i skole igen.

Det er en lidt anden skole som eleverne træder ind i, bl.a. er alle fællesarealer spærret af, kantinen er lukket og der er sat pile på gulvet i forskellige farver, skolen er blevet ensrettet.

”Godmorgen, skolen er ensrettet, når du kommer ind gennem karrusellen, skal du ned ad trappen, følge de røde pile og husk at vaske hænder. Når du kommer ind i klassen, er der sat navn på bordet, her skal du placere dig hele dagen, du må ikke skifte plads, du skal forlade lokalet i frokostpausen så der kan sprittes af, er der nogen spørgsmål, dejligt at ser jer igen.”

Informationerne kommer i en lind strøm til eleverne fra Peter Abildgaard Anderen, efterhånden som de møder frem.

Flere af eleverne ser helt forskrækket ud over de mange informationer en mandag morgen, men alt forløber helt efter planen.

”Det er da mega hyggeligt det her,” siger en elev, mens hun ryster opgivende på hovedet, og følger pilene frem til toiletterne, hvor der skal vaskes hænder.

Eleverne fra to klasser har fået lov at møde ind mandag, i morgen kommer to andre klasser og sådan fortsætter det hele ugen. Hvis alt forløber efter planen, bliver der åbnet op for flere elever på skolen ad gangen i næste uge, oplyser Peter Abildgaard Anderen.

”Jeg synes det er godt at der bliver gjort så meget og at man er opmærksom, at der skal sprittes af og der skal holdes afstand, det er selvfølgelig en mærkelig situation, men det er fint vi først skal starte nu, så der har været tid til at lave de tiltag der er nødvendig,” siger Sara Sørensen fra 3.M mens hun vasker hænder.

I morgen er der et hold nye elever som møder ind på Kalundborg Gymnasium og HF, og så vil rektor igen stå klar med de samme informationer om ensretning, husk at vaske hænder, osv.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0