AnnonceLuk annonce
Skoleelever fik gaver fra H.M. Dronningen

25-06-2020

Noah Bückner Schou og Flora Olivia Rex Nissen med gaven fra H.M. Dronningen. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Borgmester Martin Damm kunne onsdag aften overrække Flora Olivia Rex Nissen og Noah Bückner Schou hver en gave fra selveste H.M. Dronningen, som tak for det fine kunstværk eleverne havde fremstillet i anledning af dronningens 80-års fødselsdag.

Alle landets kommuner var enige om at give Dronning Margrethe en fælles gave i anledning af hendes 80-års fødselsdag den 16. april 2020. Gaven bestod i, at alle 98 kommuner kom med hver ét maleri lavet af elever i 3. klasse.

Én dreng og én pige fra Hver kommune skulle så deltage i en ceremoni på Christiansborg Slot den 15. april, hvor dronningen skulle se malerierne sammen med børnene, men for Flora Olivia Rex Nissen og Noah Bückner Schou fra Skolen på Herredsåsen, blev det en kæmpe skuffelse, da arrangementet blev aflyst på grund af coronapandemien.

Som et plaster på såret har H.M. Dronningen nu sendt en flot gave som tak til de mange elever som var udvalgt til at være med til ceremonien, og på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde kunne borgmester Martin Damm så overrække gaverne til de to elever fra Kalundborg Kommune.

Sammen med de to gaver, der var sendt til Martin Damm, var også et brev fra Dronning Magrethe, som borgmesteren læste op, der stod bl.a.,

”Kære borgmester, en hjertelig tak for gaven fra alle kommuner og Kommunernes Landsforening i anledning af min 80-års fødselsdag. Det er mit håb, at De vil være behjælpelig med, at overbringe de vedlagte små gaver til de unge kunstnere bag det fine maleri fra Kalundborg Kommune. Det var en stor oplevelse at se resultatet af alle børnenes kunstneriske udfoldelser ved ferniseringen på Christiansborg Slot.”

I TV udsendelsen fra Christiansborg Slot kommenterede Dronning Magrethe iøvrigt Noah Bückner Schous maleri som opfindsomt.

Hvert maleri fra landets kommuner skulle indeholde frie fortolkninger af to motiver: Dronning Margrethe og ét vartegn fra kommunen, det fik Noah Bückner Schou til at lave et maleri af dronningen med Vor Frue Kirke som krone, og det var det billede som en dommerkemité udvalgte fra Kalundborg Kommune.

Gaven fra H.M. Dronningen var en kop med monogram og en blyant med en krone i den ene ende, som Flora Olivia Rex Nissen og Noah Bückner Schou blev rigtigt glade for.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0