AnnonceLuk annonce
Skattekroner skal ikke gå til parkeringspladser

12-04-2017

Parkeringsproblemer i forbindelse med den nye Havnepark. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der er opstået en følelsesladet debat mellem Kalundborg Kommune og ejerne af Grand Ejendomme, om parkeringsmulighederne for gangbesværede til Sundhedscentret Grand, ved den nye Havnepark.

Området omkring den nye Havnepark i Kalundborg giver store parkerings udfordringer for patienter, læger og behandlere i Sundhedscentret Grand.

Ejerne af Grand har i mere end tre år haft en dialog om parkeringsproblemerne i området, hvor især de gangbesværede har svært ved at finde en p-plads tæt ved Grand.

Tidligere på ugen rettede ejerne af Grand Ejendomme, Jens og Erik Ebdrup, en skarp kritik af Kalundborg Kommune, hvor de mener at parkeringsforholdene i forbindelse med etablering af Havneparken er rent skrivebordsarbejde, og at der ikke er lavet en undersøgelse om behovet for parkeringspladser i området.

”Der er ingen imødekommenhed, der er ingen samarbejdsvilje  overhoved”, sagde Jens og Erik Ebdrup tidligere på ugen.

Der er p-pladser nok

Dennis Ravn, projektleder, Kalundborg Kommune, mener at der er fundet en rimelig løsning på parkeringsforholdene i området omkring den nye havnepark.

”Der er klart en udfordring med parkeringspladser i området, men jeg mener vi har fundet en rimelig løsning, måske skal en række af p-pladserne mærkes til gangbesværede patienter til Grand, men også erhvervslivet i området har brug for p-pladser til deres kunder, så måske alle de ansatte i området skulle finde parkering lidt længere væk, det har aldrig været meningen at den nye Havnepark skulle plastres til med parkeringspladser”, siger Dennis Ravn, og fortsætter,

”Ejerne af Grand har haft et problem med parkering til huset siden 2004, hvor der blev etableret sundhedscenter, derfor lejede de et areal af Kalundborg Havn til parkering, den aftale er opsagt efter at Kalundborg Kommune overtog området for at indrette den Bynære Havnepark, og det har aldrig været meningen at skattekronerne skulle gå til at lave parkeringsplads i området, men derimod en indbydende Havnepark til glæde for borgerne”.

Forslag skudt ned

Jens og Erik Ebdrup har fremsendt et alternativt forslag til Kalundborg Kommune. Forslaget indeholder en såkaldt multiplads, der kunne fungere som parkeringsplads for sundhedscenterets brugere i dagtimerne, mens den i alle andre perioder kunne være en del af Havneparken.

Forslaget bliver dog skudt ned af Dennis Ravn, som siger,

”Det området som ejerne af Grand foreslår brugt som parkering er vigtig for koblingen mellem by og havn, og i øvrigt er det meningen at borgerne, alle ugens dage, skal kunne komme i Havneparken og hygge sig uden at skulle sidde og kikke på en række parkerede biler, faktisk er det meningen at selve Grand bygningen skal indgå som en kulisse i Havneparken og for helhedens skyld, der skal være så få biler som muligt i området”.

Læs også: Ny Havnepark giver store P-problemer for patienter til sundhedshus

 

Politikerne orienteret

Dennis Ravn oplyser endvidere at en samlet Kommunalbestyrelse har godkendt planerne for den Bynære Havnepark.

”Grand Ejendomme har selv en opgave i at få etableret flere parkeringspladser”, sagde Michel van der Linden, direktør i Kalundborg Kommune, tidligere på ugen.

Der er fastsat et møde mellem ejerne af Grand, Jens og Erik Ebdrup og borgmester Martin Damm, onsdag i næste uge.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0