AnnonceLuk annonce
Skak: Det handler om leg og læring

09-02-2020

Fredag den 7. februar er Skolernes Skakdag, og Kathøj Svallerup Skole deltog, som den eneste i kommunen. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Fredag deltog Kathøj Svallerup Skole i Skolernes Skakdag sammen med omkring 300 andre skoler landet over. Men det handler om mere end skak, når over 50.000 elever har brætter og brikker fremme på hjernernes motionsdag. Det handler om leg, læring og om ikke at forstyrre skakroen, når der tænkes over det næste træk. 

På Kathøj Svallerup Skole satte 40 elever sig til skakbrætterne fredag morgen. Skak er midlet, og målet er at forbedre elevernes koncentration, fordybelse og tålmodighed samtidig med, at de har det sjovt. På Skolernes Skakdag spiller eleverne både med og mod hinanden, og selv om nogle elever vinder flere skakpartier end andre, vil de alle vinde fordel af at træne alle de kompetencer, som skoleskak understøtter. 

”Vi glæder os til Skolernes Skakdag, hvor eleverne kan komme hinanden ved på nye og anderledes måder. De lærer hinanden at kende på tværs af årgangene og oplever nye sider af sig selv. Skolernes Skakdag er inklusion i børnehøjde på en dag, hvor alle kan være med,”siger Thomas Djernis, der er skakansvarlig på Kathøj Svallerup Skole.

På Kathøj Svallerup Skole anvendes skoleskak til daglig i matematik/understøttende undervisning. Skolernes Skakdag 2020 arrangeres af Kathøj Svallerup Skole i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden og Politiken. Det er 3. gang, at Kathøj Svallerup Skole afholder Skolernes Skakdag, og i år er de den eneste skole i kommunen, der deltager.

Fakta

Dansk Skoleskak (DSS) arbejder for at styrke børn og unges faglige og sociale udvikling, så flere får et liv med læring og uddannelse. DSS er startet i 1960 af skoleledere, -lærere og -elever, og 50.000 elever fra 600 skoler er i dag aktive i skoleskak. DSS har den nationale kompetence inden for skoleskak og rådgiver kommuner og skoler i at anvende skoleskak som systematisk læringsmetode, fx via det evidensbaserede læringskoncept, SKAK+MAT, hvis læringseffekter er undersøgt og formidlet internationalt. DSS står bag Skolernes Skakdag®, Skoleskaklærer-uddannelsen® og Skakshoppen.dk, der forsyner skoler og elever med skakmaterialer og koncepter. Se mere på Skoleskak.dk.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0