AnnonceLuk annonce
Sjælden ugle spottet i Rørby

19-02-2017

Den sjældne Høgeugle er spottet i området ved Rørby af Per Huniche. Foto: Per Huniche

Af Jens Nielsen

Per Huniche, fugle interesseret fotograf kom i denne uge helt tæt på den sjældne Høgeugle.

Fuglefotografen Per Huniche fra Kalundborg, kendt som Fuglenes Paparazzo, har igen fanget en sjælden fugl med sit kamera.

I et stykke tid er den sjældne Høgeugle set i området omkring Rørby, og forleden dag lykkedes det så Per Huniche at komme så tæt på den sjældne gæst at han kunne tage nogle flotte billeder af uglen. Billeder han gerne vil dele med læserne på TV-Kalundborg.dk

Herhjemme er høgeuglen en meget sjælden gæst, der ikke optræder hvert år. Høgeuglen, der har begrænset erfaring med mennesker, er meget lidt sky, når vi ser den herhjemme. Den kan ses sidde i toppen af fritstående træer i skovlysninger eller sågar i fjernsynsantenner i villakvarterer.

Høgeuglen lever langt mod nord i Europa, i Rusland og Sibirien til Stillehavskysten og videre østpå i Alaska og Canada. Den yngler på grænsen mellem birke- og fyrreskov. I Europa uden for Rusland yngler den i Finland, Norge og Sverige i nåle- og birkeskovszonen i ret begrænset antal.

Høgeuglen er en smule mindre end en natugle. Navnet skyldes, at den kan minde om en spurvehøg både pga. det fint tværbåndede bryst, den lange hale og de korte, relativt smalle vingerKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0