AnnonceLuk annonce
Sjælden Nøddekrige holder hof

22-11-2016

Nøddekrige i Gørlev. Foto Per Huniche

Af Jens Nielsen

En Nøddekrige holder hof i Solvang kvarteret i Gørlev, en sjældenhed på disse kanter, som plejer at være forholdsvis sky, men den her er en rigtig primadonna.

Nøddekrigen er en sjælden træk- og vintergæst i Danmark, men i Solvangkvarteret i Gørlev har en Nøddekrige slået sig ned og føler sig rigtigt godt tilrette.

Nøddekrigen samler hasselnødder til vinterforråd, og når der ikke er flere nødder fra hasselnøddebuskene, så hjælper beboerne med nødder over fra købmanden, så den er blevet en rigtig ”linselus” til glæde for beboerne og alle ornitologerne og fotografer som valfarter til Gørlev for at se sjældenheden, oplyser Per Huniche, som har taget de flotte billeder.  

”Nøddekrigen plejer at være forholdsvis sky men den her er en rigtig primadonna og alt andet end sky, når den sider og soter nødderne på jorden”, fortæller Per Huniche

Nøddekrigen er en kragefugl på størrelse med Skovskaden. Den yngler i områder med nåleskov i det sydlige Norge og Sverige, i Centraleuropa, det nordlige Rusland og Sibirien til stillehavskysten, Japan og i et område ned gennem Kina til Himalaya. Fuglen er en sjælden træk- og vintergæst i Danmark.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0