AnnonceLuk annonce
Ingen respekt for redningsudstyr

08-08-2018

Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Igen og igen må havnefogeden og andre finde stigerne til redningsstationerne i havneparken i Kalundborg smidt i vandet efter, at man - muligvis - har brugt dem til at bade fra. Senest kunne man ikke finde stigen igen, og der måtte derfor købes en ny.

Havneparken i Kalundborg er blevet populær, og bliver brugt af mange forskellige mennesker – helt efter formålet. Men desværre er der nogle, der ikke kan finde ud af at lade redningsudstyret på havnen være i fred, og således må havnefoged og andre gang på gang fiske stigen til redningsstationen op, fordi nogle bruger den som stige til at komme ned i vandet med. Men i stedet for at sætte den på plads, smider de fleste den blot i vandet efterfølgende. Ligeledes er der også nogle, der synes det er sjovt at smide redningskransen i vandet.

”Vi har flere gange måtte fiske stigerne op fra vandet, og også redningskranse, men denne gang måtte vi købe en ny stige, og sætte den op, da den anden er blevet fjernet af nogle. Det er så ærgerligt, at folk ikke har respekt for, at det er redningsudstyr, og lader det være. Nogle er fx også blevet taget i at prøve at brække håndtaget af de fastmonterede stiger. Derudover er der åbenbart også nogle, der synes det er sjovt at smide alt muligt fra havneparken i vandet. Når man gør den slags, er det desværre nok nogle, der er ude for pædagogisk rækkevide,” siger havnefoged, Michael Høy, og fortsætter:

”Det er meget ærgerligt, at det skal være sådan, også lige inden opstarten til det store projekt, men havneparken er ikke det eneste sted, hvor der har været problemer. Det var der også i begyndelsen på Røsnæs Havn, og ligeledes er der indimellem noget i Havnsø Havn. Senest har nogle lige ødelagt de træskulpturer, der stod der, men de har dog haft samvittighed, og har henvendt sig efterfølgende. Det er da altid noget.”

Da TV-Kalundborg var forbi i dag, var den ene redningsstige ikke på sin plads, men hang nede i vandet.

Udover problemerne med redningsstationerne, bliver der også gang på gang fundet lattergaspatroner og hash i havneparken, alene efter sidste weekend lå der 20 patroner smidt i havneparken. 

Læs også: Havneparken præges af hærværk og skraldKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0