AnnonceLuk annonce
Sigtes for indsmugling af 100 kilo kokain

16-02-2020

Fragtskibet Duncan Island ligger nu i Kalundborg Havn, mens hele besætningen er sigtet for omfattende narkosmugling. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

27 udlændinge fra en række forskellige lande er anholdt i stor narkosag, og sigtes for indsmugling af 100 kilo kokain. Tre personer blev anholdt i Spodsbjerg, mens 24 blev anholdt på fragtskibet Duncan Island, som nu ligger ved kaj i Kalundborg Havn.

27 personer blev søndag kl. 10.00 fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret sigtet for indsmugling af ikke under 100 kilo kokain.

De 27 personer blev anholdt lørdag i en større, koordineret aktion. De mange kilo kokain blev kastet fra containerskibet Duncan Island i Langelandsbæltet ud for Langelands østkyst. Her tog tre mænd imod det i en mindre båd, hvorefter de sejlede kokainen til Spodsbjerg på Langeland. Her blev kokainen så pakket i bagagerummet i en bil. Herefter var planen, at det skulle transporteres til København og videre til andre pt. ukendte steder i Skandinavien. De tre mænd blev i stedet anholdt i Spodsbjerg.

Mens de tre mænd sejlede mod land med kokainen, sejlede fragtskibet videre. I dansk farvand syd for Gedser blev det bordet af politifolk fra Københavns Politi og de 24 ombordværende besætningsmedlemmer blev anholdt.

Fragtskibet Duncan Island blev derefter sejlet til Kalundborg Havn, hvor de anholdte besætningsmedlemmer blev sat på en bus og kørt til København.

Fragtskibet ligger nu i Kalundborg Havn, her har politiet foretaget en række undersøgelser af skibet i løbet af søndagen, bl.a. for at konstatere om der er mere narkotika ombord. Duncan Island er lastet med en række containere.

Hvor længe Duncan Island skal blive liggende i Kalundborg Havn vides ikke på nuværende tidspunkt.

Alle de anholdte er udlændinge. De tre mænd, der tog imod kokainen og blev anholdt i Spodsbjerg er en 50-årig mand fra Rusland og to personer fra Letland på hhv. 41 og 44 år.

De 24 anholdte besætningsmedlemmer fra fragtskibet består af 13 personer fra Filippinerne, fem personer fra Rusland, tre personer fra Letland, to personer fra Ecuador, en fra Indien, en fra Polen og endeligt en fra Ukraine. De sigtede er i alderen 25 til 60 år.

Ved grundlovsforhøret i Københavns Byret har de mange sigtede nægtet sig skyldige.

Smuglerskib bordet af politiet – til kaj i KalundborgFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0