AnnonceLuk annonce
Sidste lørdags-indsamling nogensinde

08-12-2019

Lørdagsindsamlingerne hos Spildopmagerne er nu stoppet, en æra er slut, siger formand for Spildopmagerne, Henrik Harslund. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Spildopmagerne kommer ikke længere rundt og samler de effekter ind som borgerne, den første lørdag i måneden, har sat ud på fortovet. Lørdag var sidste gang, en æra er slut, men det store frivillige arbejde fortsætter.

Det er 53 år siden at Spildopmagerne i Kalundborg blev stiftet og startede med indsamling af salgbare ting til genbrug den første lørdag i måneden, men mængden af effekter der skal samles ind er faldet med årene, og det kan ikke længere betale sig, derfor er det nu slut med af de uniformerede korps, dvs spejdere og FDF’er, 10 gange om året kører gaderne tynde i gamle Kalundborg Kommune for at samle møbler, tøj, gamle cykler, og hvad der ellers er blevet sat frem, for så hver tirsdag at blive solgt hos Spildopmagerne på Langagervej i Kalundborg.

Lørdag eftermiddag var det sidste gang at de mange frivillige var rundt i byen for at indsamle genbrugsting, fremover må borgerne selv køre tingene til enten de opstillede containere på genbrugspladsen på Asnæsvej eller selv aflevere det hos Spildopmagerne.

”Det er en ære der er slut, det giver ikke længere mening at vi tromler omkring 150 mennesker sammen den første lørdag i måneden, og på under to timer er vi færdige, førhen kunne der nemt gå op til seks timer før vi blev færdige, det er lidt vemodigt, men vi fortsætter selvfølgelig vores arbejde, nu bliver det bare på en anden måde,” fortæller formand for Spildopmagerne, Henrik Harslund, mens han sorterer nogle af de effekter der er kommet ind lørdag med den sidste indsamling.

Fordi at Spildopmagerne ikke længere kører rundt og samler ind, så er det jo ikke sådan at det hele lukker og slukker, fremover kan borgerne aflevere deres genbrugsting i to opstillede containere på genbrugspladsen på Asnæsvej i Kalundborg. De vil så blive tømt flere gange om ugen, og i weekenden er det de uniformerede korps som står for opgaven med at få sorteret og kørt effekterne til Langagervej. På den måde vil det store frivillige arbejde stadig bestå.

De to containere på genbrugspladsen er åben hver dag mellem kl. 9 og 17, men der er også mulighed for at aflevere brugbare ting på Langagervej i Kalundborg, tirsdag aften, torsdag mellem kl. 9 og 11 samt lørdag formiddag kl. 9 til 11

Der er også en mulighed for at få Spildopmagerne til at komme og hente sine ting, hvis man fx har møbler der skal til genbrug.

I har gjort et stort arbejde

Blandt de mange effekter som blev samlet ind lørdag, var der en pose med en masse småting, og på posen var der med en klemme sat et julekort, med en hilsen til Spildopmagerne.

”Tak for alle afhentningerne igennem de mange år. I har gjort et stort stykke arbejde,” stod der i julekortet fra en borger på Bøgebakken.

Lørdagen sluttede med pølser og sodavand til de mange frivillige.

Det er Kalundborgs Y´s Man´s Club og Y`s Menette Club der i de mange år har stået for driften af Spildopmagerne, som i dag holder til på Langagervej i Kalundborg, her kan købes alt fra synåle til høstmaskiner.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0