AnnonceLuk annonce
Sex, vold, kriminalitet og sociale medier på skemaet

13-04-2018

Der blev lyttet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Forebyggelseskaravanen er rundt til kommunens skoler for at undervise 7. og 8. klasserne i seksuel sundhed, rygning, alkohol, social kontrol og ungdomskriminalitet. Første stod for karavanen var Skolen på Herredsåsen, torsdag.

Der er rigtigt mange udfordringer med at være ung i dagens Danmark, ikke mindst de sociale medier spiller i mange tilfælde ind.

’5000 likes så skyder jeg min lærer’, er måske ikke det smarteste at lægge på sin facebookside, det er helller ikke smart at få taget nøgenbilleder af sig selv som så bliver delt rundt i hele landet.

Sexpatruljen v/ Sundhedstjenesten, Alkohol og rygning v/ Sundhedsstaben og Ungeindsatsen v. Misbrug & socialpsykiatri, Social kontrol og sociale misforståelser v/ SSP Kalundborg og Ungdomskriminalitet v/ Midt og Vestsjællands Politi, udgør Forebyggelseskaravanen som med fire workshops underviser de unge i hverdages problemer og udfordringer med at være ung.

Har du skudt nogen?

Områdebetjent Peter Holm Jørgensen fra Midt- og Vestsjællands Politi fortalte bl.a. de unge om den kriminelle lavalder, om samtykke, det med at sige nej til sex og til at få taget nøgenbilleder af sig selv, og om erstatning hvis man har begået hærværk.

”Jeg har fortalt hvor dumt det fx er at sprænge en af de store røde postkasser i luften, og at det har konsekvenser, kan man ikke betale hænger man på erstatningen resten af livet. Jeg kan se at det lige tænder pæren hos nogle stykker, når har det også konsekvenser. Og kan man bare flytte et par stykker, så er det jo det hele værd,” siger Peter Holm Jørgensen efter den første dag med Forebyggelseskaravanen.

Efter workshoppen med Peter Holm Jørgensen var de helt store spørgsmål til den uniformerede betjent, ”er det en rigtigt pistol, er den ladt og har du skudt nogen?”.

Teater med dilemmaer

Dagen sluttede med et teaterstykke med udgangspunkt i dilemmaer relateret til væsentlige pointer fra de dagens workshops.

Bl.a. opfattelsen af virkligheden, det med at fortælle kammeraterne at weekenden havde været med masser af bajer og fest, selv om den unge måske havde siddet hjemme sammen med forældrene og set X Factor.

Forebyggelseskaravanen skal videre rundt til kommunens øvrige skoler resten af april og begyndelsen af maj.

Om ForebyggelsesKaravanen:

ForebyggelsesKaravanen er et partnerskab mellem Kalundborg Kommune (SSP og FUV v. Fagcenter Børn og Familie, Sundhedsstaben, Sundhedstjenesten og Ungeindsatsen v. Misbrug & socialpsykiatri) og Midt- og Vestsjællands Politi.

Formål:

Tværfaglig og tværsektoriel forebyggelsesindsats med sundhedspædagogiske aktiviteter, som har til formål

- at sikre oplysning om emnerne: Seksuel sundhed, rygning, alkohol, social kontrol og ungdomskriminalitet.

- at udvikle og styrke de unge i et nuanceret og reflekteret forhold til bl.a: Alkohol, rygning, seksuel sundhed, forskellige former for kriminel adfærd og (opfattelsen af) de sociale normer, der knytter sig hertil.

- at styrke og understøtte den unges livsmod, livsglæde, handlekraft og robusthed i mødet med ungelivets udfordringer.

- at understøtte eksisterende forebyggende indsatser og læringsmål.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0