AnnonceLuk annonce
Sex-sigtet præst har tidligere været i søgelyset for overgreb

02-09-2016

Tømmerup KIrke

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Den 46-årig præst, Dan Peschack (tidligere Petersen) fra Tømmerup Kirke ved Kalundborg er blevet fængslet - mistænkt for overgreb mod flere børn. Allerede i 2011 var han i søgelyset i en lignende sag i Moldova. 

Højst usædvanligt har retten i Holbæk ophævet navneforbuddet i en sag, hvor den 46-årig præst beskyldes for seksuelle overgreb mod flere børn. Det er Midt- og Vestsjællands Politi, der har bedt om at få navneforbuddet ophævet for at kunne komme i kontakt med flere eventuelle ofre.

Men ophævelsen af navneforbuddet er ikke det eneste usædvanlige i den opsigtsvækkende sag. Den mistænkte præst fra Tømmerup Kirke er allerede i 2011 blev efterforsket for seksuelle overgreb mod mindreårige i det fattige østeuropæiske land Moldova, der ligger klemt inde mellem Rumænien og Ukraine, skriver Berlingske på deres hjemmeside.

Præsten kom i søgelyset, efter at politiet i Moldova i 2011 sprængte en ring af kriminelle, der solgte unge drenge til sex. Ifølge Berlingskes oplysninger efterforskede Midt- og Vestsjællands Politi sagen, som dog ikke førte til, at der blev rejst en sag. Dengang nægtede præsten sig skyldig. Sagen blev efterfølgende henlagt.

Midt- og Vestsjællands Politi anholdt den 22. juni 2016 den 46-årig præst ved Tømmerup Kirke. Den 46-årige sigtes for seksuelle overgreb mod flere børn i lokalområdet. Han har siddet varetægtsfængslet siden, og har delvist erkendt det ene forhold han er sigtet for.

Præsten har efter sigtelsen opsagt sin stilling med øjeblikkelig virkning.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0