AnnonceLuk annonce
Schweisshund – noget ganske særligt

05-05-2019

Schweisshunden med snuden i sporet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

At blive registreret som schweisshundefører kræver et kæmpe arbejde, lørdag var der prøver i Kalundborg, de kraftige byger gav store udfordringer for hund og førere.

Når vilde dyr påkøres, skambides eller skamskydes, men overlever, er det vigtigt at finde dyret så hurtigt som muligt, så det ikke går en lang og tragisk død i møde. Til dette arbejde har man dygtige schweissfører og deres fantastiske hunde.

De omkring 200 hundeførere er organiseret i Schweiss-registret under Naturstyrelsen, de er frivillige og ulønnede og har lov til at eftersøge og aflive såret vildt på privat grund uden tilladelse fra ejeren.

For at blive godkendt som Schwiesshundefører skal der bestås en række prøver, lørdag var en gruppe hundeførere fra det meste af landet samlet på Mineslund på Asnæs, for at gennemgå et par af prøverne i skovene på Lerchenborg og på Mineslund, skove som kvit og frit stilles til rådighed for Dansk Ruhår Klub, som stod for prøverne.

Og det blev en dag med store udfordringer for hundene og deres førere, kraftige regnbyger væltede ned over området hele morgenen og en stor del af formiddagen.

Deltagerne skulle testes på henholdsvis et tre timers spor, 400 meter langt, samt to spor på henholdsvis 400 og 1000 meter som havde ligget i 20 timer.

”Især 20 timers sporene voldte deltagerne store problemer, ikke mindst den kraftige regn, men også at kronvildt havde krydset sporene, gjorde det svært for hundene at blive i sporet, og hvis ikke hunden går hele sporet med snuden lige i jorden, så har den ikke bestået,” fortæller Jens Viggo Larsen, Kalundborg, der i mange år selv var Schweisshundefører, men nu står for det praktiske i forbindelse med afviklingen af prøverne.

Hvis du er bilist og har brug for en schweisshund, skal du ringe til Dyrenes Vagtcentral på telefon 1812. De kontakter så den nærmeste schweisshundefører med oplysning om påkørsel stedet.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0