AnnonceLuk annonce
Så er der for altid vinket farvel til stort og småt brændbart

09-11-2018

Skiltene med stort og småt brændbart er nu skrottet, her Jakob Beck Jensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune og Niels Hörup, formanden for ARGO. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er nu helt slut med sort og småt brændbart på genbrugspladserne i Kalundborg Kommune. Der blev vinket farvel til den sidste container med brændbart ved en lille ceremoni fredag over middag på genbrugspladsen i Kalundborg.

De to containere på kommunens genbrugspladser med stort og småt brændbart er nu fortid. Fredag over middag blev den sidste container fra genbrugspladsen i Kalundborg, læsset og kørt til forbrænding, mens medarbejdere og indbudte gæster vinkede farvel.

Fremover skal borgernes affald sorteres i flere fraktioner, bl.a. indendørs træ, udendørs træ, polsteret møbler, bøger og flamingo.

De få ting som ikke kan genanvendes skal i en helt ny container, Uegnet til genanvendelse, det kan fx være cementposer som indeholder både papir og plastic, men også gamle videobånd skal i den container.

Det fælles kommunale affaldsselskab Argo havde gjort dagen festlig og bød på pølser og vand til de borgere som kom forbi, men inden var der taler af både direktør for Argo, Trine Lindegaard Holmberg, Niels Hörup, bestyrelsesformand for Argo og formand for Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune, Jakob Beck Jensen, som i sin tale bl.a. sagde,

”Når vi i dag siger farvel til brændbart er det et rigtigt skridt, men også et nødvendigt skridt, miljøet kan ikke holde til at vi fortsætter som hidtil. Vi skal alle sortere og gøre en indsats for at materialer og resurser bliver genanvendt mest muligt. Vi skal alle sortere mere, hjemme, på arbejde, i skolen og i institutioner, og naturligvis skal vi også øge sorteringen når vi kører her på genbrugspladsen.”

Efter at der var vinket farvel til den sidste container med brændbart blev en helt ny container indviet, nemlig den med navnet ’Uegnet til genanvendelse’.

Ved at fjerne stort og småt brændbart kan der sorteres helt op til 60% mere som kan genanvendes, og rygterne om at nu smider folk nok bare affaldet i naturen i stedet for at sortere, den holder ikke.

”Kalundborg Kommune er den sidste kommune i Argo samarbejdet som fjerner stort og småt brændbart, og i de andre kommuner som har kørt med det nye system i en periode, oplever vi ingen problemer, og vi har også sat ekstra personale på i starten til at hjælpe borgerne,” fortæller direktør for Argo, Trine Lindegaard Holmberg.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0