AnnonceLuk annonce
SYMB! Folkekøkken rykker ud af byen

21-04-2017

Arkivfoto fra Folkekøkken i Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

SYMB! afholder sammen med Gørlev & Omegns Lokalråd folkekøkken den 26. april i Forsamlingshuset Enigheden i Gørlev, og støtter samtidig op om Folkebevægelsen mod Ensomheds kampagne ’Danmark spiser sammen’.

Som en del af den kampagne, som Folkebevægelsen mod Ensomhed søsætter i uge 17, hvor ”Danmark spiser sammen” inviterer SYMB! til Folkekøkken. Denne gang er SYMB! Folkekøkken stablet på benene sammen med den nystiftede Gørlev Lokalforening - Gørlev & Omegns Lokalråd, og bliver således afholdt i Gørlev, hvorimod det sidste år, i forbindelse med samme kampagne, blev afholdt i Kalundborg.

”Derfor rykker vi ud af Kalundborg by til Gørlev. SYMB!s folkekøkken handler jo netop om at spise sammen, og om at have det hyggeligt, lære nogle nye mennesker at kende og dyrke fællesskaber på tværs af de grupperinger, som vi ofte inddeler os i. Alle er velkomne – så kom bare som dig, eller jer som familie eller par, eller dig og din gode ven eller dig og dit barn, ung som gammel, høj som lav,” siger Louise Kolbjørn, initiativtager til SYMB! og medlem af bestyrelsen.

Også Jonas Henriksen, der er formand for det nystiftede lokalråd, er glad for, at SYMB! nu udvider, og kommer ud over bygrænsen til Kalundborg.

”Det er rigtig godt, at SYMB! udvider lidt udenfor Kalundborgs grænser. Derudover er et af de fokuspunkter, vi netop har i lokalrådet her i Gørlev, at vi skal have et bedre socialt sammenhold. Det er derfor på tide, at vi står sammen om at gøre nogle ting, og det kan det her arrangement og lignende arrangementer fremadrettet bidrage til.”

SYMB! er en foreningsdrevet upolitisk netværksorganisation, der arbejder med at forbinde mennesker og lokale steder på nye måder og gøre mere af det, der skal til for at skabe mere liv og aktivitet og styrke den lokale stolthed og fælles identitet. Gennem 1½ år har SYMB! mobiliseret borgere, lavet aktiviteter og skabt et bredspektret netværk, hvor borgerperspektivet bæres ind i de samskabende processer helt fra starten. SYMB! står bag en række aktiviteter, som lokale borgere selv tager initiativ til fx krea-gruppe, folkekøkken, Kend Vores Egn-arrangementer, nissecafé, yoga-events, madspilds-kampagne, værkstedsaktiviteter og adhoc-aktiviteter i Havneparken og andre steder i byen. Der kommer hele tiden nye arbejdsgrupper og nye initiativer til, ligesom SYMB! også løbende kobler sig på aktiviteter, der allerede foregår og knopskyder det eksisterende på forskellig vis.

”Alle kan være med til at sætte gang i mere.  Der holdes åbne eventgruppemøder hver 14. dag, hvor man bare kan dukke op. Det næste eventgruppemøde er datosat til den 28.4 kl. 19. Vi holder det denne gang en fredag aften, hvorfor det vil være med en form for ’after-party’. Mødet finder sted i Multihuset, Vestre Havneplads 6 i Kalundborg,” siger Louise Kolbjørn.

Man kan læse mere om SYMB! på Facebook og tilmelde sig nyhedsbrevet ’SYMB!NEXT’ på www.symb.dk.

Arrangemeentet den 26. April foregår i Forsamlingshuset Enigheden, der ligger på Slagelsevej 17 i Gørlev. Man mødes ved 17-tiden, og spiser sammen kl 17.30. Menuen, denne dag, byder på Oksekød i fad/svampepaté m. majssalat & bondebrød og Kærnemælksfromage m. bærsauce.

Du kan tilmelde dig senest nogle dage i forvejen via SYMB!´s hjemmeside www.symb.dk

Ældresagen spiser også sammen

I uge 17 arrangerer Ældre Sagens 215 lokalafdelinger hele ugen hundredvis af spisearrangementer over hele landet. Nogle af arrangementerne laver de sammen med andre. I Kalundborg kan man bl.a. spise sammen både i Kalundborg og i Gørlev.

  • Tirsdag d. 25. april kl. 13-16 i Rørmosecentret i Gørlev
  • Onsdag d. 26. april kl. 14-18 på Kalundborg Vandrehjem


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0