AnnonceLuk annonce
S-valg: Utilfreds med valgprocedure

02-06-2020

Af Jens Nielsen

Tina Beck-Nilsson vandt med et snævert flertal, kampen om at blive Socialdemokratiets spidskandidat ved en netop afholdt urafstemning, men flere mener ikke at selve valgproceduren er forgået efter reglerne.

Med stemmerne 96-91 vandt Tina Beck-Nilsson over Gunver Jensen, om at blive socialdemokratiets spidskandidat til kommunalvalget i november 2021.

Men flere lokale Socialdemokrater mener ikke at valgproceduren er foregået efter reglerne, bl.a. Hanna Vestenaa, mangeårigt medlem af pertiet og tidligere bestyrelsesmedlem.

”Jeg har sendt et klagebrev til bestyrelsen, valgudvalg, og partisekretæren, men har intet hørt, jeg havde forventet at man havde taget sig af det med det samme,” siger Hanna Vestenaa, og fortsætter,

”Man ændrede nogle ting i valgproceduren, bl.a. for dem som ikke havde adgang til it, her skulle to medlemmer komme hjem til medlemmet og hjælpe dem med at stemme, men det blev så ændret til at medlemmer skulle møde op ved brugsen i Svebølle, og så har jeg i øvrigt opfordret til at udsætte selve valghandlingen da mange har efterspurgt et rigtigt valgmøde med spidskandidaterne, hvor der kunne stilles spørgsmål, det blev så i stedet lavet som et virtuelt møde, hvor kun få deltog, og det fungerede ikke godt nok, og der er trods alt halvandet år endnu til kommunalvalget .”

Kritikken af selve valgproceduren er blevet forelagt næstformand Esben Hansen, som på nuværende tidspunkt ikke har nogen kommentarer.

Vi har bestyrelsesmøde på torsdag, og de ting som er kommet ind i forbindelse med valget af spidskandidat, dem tager vi der, og ellers har jeg egentligt ikke så mange kommentarer, men er der ting som skal undersøges i forbindelse med valget, så er det bestyrelsen der udtaler sig,” siger Esben Hansen, næstformand i Socialdemokratiet Kalundborg.

Hanna Vestanaa mener, at Socialdemokratiet i Kalundborg bliver styret af en bestyrelse som ikke på nogen måde varetager alle medlemmers interesse, og hun overvejer lige nu sit medlemskab, og det er der andre som også gør, oplyser hun.

Allerede ved partiets generalforsamling tidligere på året var medlemmerne delt i to, kun lige godt halvdelen af medlemmrne kunne stemme for bestyrelsen beretning, og det er altså helt det samme mønster der nu er set i forbindelse med vallget af partiets spidskandidat, hvor Tina Beck-Nilsson vandt med et snævert flertal, og nu er spidskandidat, og samtidig er hun formand for Socialdemokratiet i Kalundborg.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0