AnnonceLuk annonce
Hr. og fru Rynkeby

09-05-2019

De to Kalundborg ægtepar som skal cykle til Paris. Fra venstre er det Jannie og Tom Christensen samt Betina og Jesper Thomsen. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Igen i år cykler Team Rynkeby Vestsjælland mod Paris til juni. Denne gang er der flere ægtepar med på turen, og TV-Kalundborg har taget en snak med dem om, hvordan det er at deltage i projektet sammen.  

Der er ingen tvivl om, at Rynkeby-rytterne har et fantastisk sammenhold, og det har både Betina Thomsen og Tom Christensen oplevet før, da de begge har cyklet turen til Paris til fordel for Børnecancerfonden tidligere. Betina Thomsen cyklede for første gang sidste år, og Tom Christensen cykler turen for fjerde gang i år. Men fælles for de to er, at det har været en fantastisk oplevelse, som de meget gerne vil dele med deres bedre halvdele, hvilket de nu gør i år, og derfor er også Jesper Thomsen og Jannie Christensen med på Team Rynkeby Vestsjælland.

”Det er faktisk Jesper, der har snakket om at deltage i mange år. Sidste år ansøgte jeg om at få lov til at køre med, og det gjorde Jesper faktisk også. Uden at vi vidste, at vi hver især havde ansøgt. Men da vi begge kom på holdet, kunne vi godt se, at det ikke kunne fungere med familiekalenderen det år, og derfor trak Jesper sig, men han er nu med i år, og det er fantastisk at kunne dele en så fantastisk oplevelse med ham,” fortæller Betina Thomsen.

Ikke hr. og fru Thomsen

Betina Thomsen understreger dog, at når de cykler sammen på holdet, er de ikke hr. og fru Thomsen. De er derimod Betina og Jesper, og de har faktisk ikke så meget med hinanden at gøre under selve træningen. 

”Jesper og jeg cykler hvert vores sted i gruppen, og snakker egentlig ikke sammen under træningen, men til gengæld kan vi snakke om alle vores oplevelser på holdet, når vi kører hjem sammen eller derhjemme. Vi er ikke hr. og fru Thomsen, vi er Betina og Jesper, og det er dejligt. Men vi er fælles om det her projekt, og det er dejligt. Cyklende parterapi kan man måske kalde det. Sundt for krop og sjæl. Vi har også mødt en masse skønne mennesker, og har nærmest fået en familie mere. Derudover er det selvfølgelig en rigtig god sag, man støtter. Så udover, at man selv får noget ud af det, hjælper man også andre,” siger Betina Thomsen, der i øvrigt er blevet så bidt af at cykle på det gule lyn, som Rynkeby-rytterne kalder deres cykler, at hun håber at fortsætte cykeltræningen, når Paris er nået.

Tom Christensen er helt enig med Betina Thomsen i, at det er en af de mest fantastiske oplevelser at cykle til Paris med Rynkeby-rytterne på Team Vestsjælland.

”Det er min 3. gang, og får jeg muligheden igen, er det bestemt ikke udelukket, at jeg siger ja igen. Men jeg glæder mig over, at min hustru nu også skal med til Paris, og at vi kan dele den fantastiske oplevelse sammen, som det er, at cykle dertil, men også træningen og selvfølgelig, fordi vi cykler for så god en sag, som den her. At vi kan gøre en forskel for andre mennesker, der er i en skidt situation, det er kick’et i det,” siger han.

Netværker og sammenhold

Heller ikke hos Jannie og Tom Christensen tænker man over, at de er et par, da heller ikke de har meget med hinanden at gøre under selve træningen.

”Man tænker ikke over, at vi er et par, men det faktum, at vi rent faktisk er det, og er sammen om det her, er fantastisk. Vi har aldrig tidligere lavet sådan noget sammen, og det er meget specielt, at vi nu kan dele sådan en oplevelse. Sammenholdet på vores hold er helt unikt, og vi har lært mange søde mennesker at kende på en helt anden måde. Derudover får man også pludselig et helt nyt netværk, fordi vi er sammen, fordi vi har en fælles interesse, en fælles sag – at cykle og samle penge ind til Børnecancerfonden,” fortæller han.

Læs evt. mere om Team Rynkeby på www.team-rynkeby.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0