AnnonceLuk annonce
Rushy Rashid løfter sløret

12-02-2017

Kom bag sløret med Rushy Rashid når Hvidebæk Lokalråd og Kalundborg Biblioteker åbner dørene til fællesspisning og efterfølgende foredrag. Det sker onsdag d. 1. marts kl. 18.00 i Ubby Forsamlingshus.

Rushy Rashid blev landskendt som den første nyhedsvært med indvandrerbaggrund på dansk tv. Dengang blev hun fremstillet som den store solstrålehistorie, men bag den enstrengede sandhed lå en lang og traumatisk kamp.

I knap 25 år har Rushy Rashid boet i Danmark, – kun afbrudt af et længere ophold hos familien i Pakistan, hvor hun blev sendt ned for at få en ”ordentlig, pakistansk opdragelse”. Hun har til stadighed forsøgt at leve både som pakistaner og som dansker, men forgæves. Et valg var og blev uundgåeligt, men vejen til den erkendelse har ikke været nem. Nu har hun truffet valget og besluttet sig for, hvordan hun ønsker at leve sit liv. Det blev den danske model frem for den pakistanske. I dag er Rushy Rashid journalist på Politiken og en meget anvendt foredragsholder.

Foredraget tager udgangspunkt i hendes bog "Et løft af sløret", hvor hun fortæller om sine erfaringer med at forsøge at kombinere drømmen om en dansk levevis med de traditionelle pakistanske kulturelle værdier.

Rushy Rashid taler af erfaring, når hun i sit indsigtsfulde og gribende foredrag fortæller om kulturforståelse og etnisk pigeliv. Det er foredrag, der får tilhørerne til at reflektere over vores samfund, og den måde vi er sammen på.

Deltagerne til foredraget kan vælge en billet med fællesspisning kl. 18.00, hvor menuen står på fiskefilet m/små kartofler og persillesovs, eller en billet kun til foredraget.

Billetter købes via www.kalundborgbib.dk.

Arrangementet er en del af lang række arrangementer, hvor Hvidebæk Lokalråd og Kalundborg Biblioteker har indgået partnerskab om afvikling af foredrag, sangaftener og børneaktiviteter i Ubby Bibliotek - og Forsamlingshus. Hvidebæk Lokalråd består af ildsjæle, som har stort lokalt netværk. Det kommer til udstyk ved den flotte opbakning, der kan ses til arrangementerne.

Dette foredrag er ydermere støttet af Statens Kunstfond.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0