AnnonceLuk annonce
Billedserie: Rullende kunst i gaderne

23-08-2020

Af Jens Nielsen

MIN TOURNÉ med en Gallerivæg er en performativ udstilling, som bevæger sig gennem Danmark og en metode til at undersøge processerne i det danske kunstmiljø landsdækkende.  Søndag var gallerivæggen nået til Kalundborg.

Projektet tager udgangspunkt i den hvide væg og inviterer kunstnere fra forskellige steder i landet til at agere med væggen gennem en række endags solo udstillinger. En kunstner bliver afløst af en ny kunstner i en ny by; som en kunststafet gennem landet hvor væggen manuelt bliver trukket gennem hver by.

Søndag nåede kunststafetten til Kalundborg, hvor kunstneren Ditte Forchhammer var udvalgt til at være med i projektet, og i den anledning havde malet tre malerier, som blev trukket rundt i gaderne i Kalundborg på den rullende gallerivæg.

”Jeg valgte simpelthen ruten rundt i landet før jeg valgte kunstnere,” fortæller Ida Brottmann, som er initiativtager til projektet med den rullende gallerivæg.

”I Kalundborg virkede Ditte Forchhammer interesseret i en alternativ måde at vise kunst på, og så kan jeg godt lide hendes malerier, og så har jeg meget bevist valgt kunstnere med forskellig baggrund, så derfor blev det Ditte her i Kalundborg,” fortæller Ida Brottmann, inden den rullende væg blev sat i bevægelse fra Sct. Jørgensbjerg i Kalundborg.

Første stop på ruten var Solskinspladsen, herefter havneparken, Gisseløre og tilbage til Sct. Jørgensbjerg, hvor Ditte Forchhammer har sit atelier i nr. 30, og udstiller sine malerier i de tomme butikslokaler i nr. 32.

Projektet med den rullende gallerivæg startede i København og slutter i Aalborg med stop i Lyngby, Virum, Roskilde, Kalundborg, Samsø, Odder, Århus, Randers og Brønderslev. Undervejs vil væggen udstille værker fra kunstnere som bor i de enkelte kommuner og byer den kommer igennem.

Se også - Kunstner med hat og forårsløg


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0