AnnonceLuk annonce
Røsnæs: Lokal stolthed

21-11-2018

Røsnæs er med i den nye Naturkanon. Foto: Ole Agerbæk

Af Jens Nielsen

Der er lokal stolthed over at Røsnæs tirsdag blev udpeget som et af 15 steder i Danmark, med en helt unik natur, og som nu er med i den nye Naturkanon.

De senere år har der været stor opmærksomhed omkring Røsnæs, ikke mindst det store Røsnæs Rundt projekt med vandrestier, kajakruter, det maritime aktivitetshus på Røsnæs Havn og naturrummet, har fået sat Røsnæs på landkortet, og tirsdag formiddag kunne Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), så udpege Røsnæs som et af 15 steder i Danmark som er med i en helt ny Naturkanon.

”Jeg tror jo på at der bliver endnu mere opmærksomhed på Røsnæs, jeg kan da være stolt over at bo i sådan et område, men det er jo noget naturen har skabt,” siger Troels Birk Kristoffersen, der er formand for Røsnæs Udvikling- og Beboerforening, og fortsætter,

”Der er 182 som er kommet med en god historie om Røsnæs, og uden deres medvirken var vi nok ikke blevet en del af den nye Naturkanon, så alle kan være stolte over at vi bor i et af de områder der er blevet udpeget.”

Alle danskere har i processen med den nye Naturkan kunnet indsende deres forslag til juryen, og der ankom 1.670 forslag fordelt på mere end 500 natursteder, og Røsnæs nåede med helt i mål.

Borgmester Martin Damm (V) er da også rigtigt godt tilfreds med udnævnelsen af Røsnæs i den nye Naturkanon.

”Det er jo en fantastisk markedsføring af området, os der bor her vi ved det jo, men en Naturkanon kan jo få delt det, at det er et dejligt sted.

Det er samtidig også en anderkendelse af det arbejdet som bliver lavet på Røsnæs, både samarbejdet med Naturstyrelsen, skovhjælperne og Røsnæs Rundt projektet, og at komme med i den nye Naturkanon gør, at vi tiltrækker nogle folk til området og understøtter turismen,” siger Martin Damm.

Lokal stolthed

Det understreger jo bare det vi i forvejen går og siger, vi har en unik natur her på Vestsjælland, og nu er det så kommet på skrift, at der er nogen som interesserer sig for det. Det kan være med til at opbygge en lokal stolthed,” siger Jens Müller, direktør i Visit Vestsjælland, og direktøren har endnu mere at glæde sig over, der er nemlig hele to områder i Visit Vestsjællands område som er med blandt de 15 udvalgte steder i den nye Naturkanon. Foruden Røsnæs er det Suserup skov ved Sorø, som er det tætteste man kommer på en urskov i Danmark.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0