Røsnæs Hotel & Kursuscenter er solgt

Røsnæs Hotel og Kursuscenter på Klintedalsvej er solgt. Foto Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Det tidligere Røsnæs Hotel & Kursuscenter er solgt pr. 1. april, og de nye ejere forventer at åbne nyt hotel omkring 1. august. 2016.

Det, der engang hed Røsnæs Hotel & Kursuscenter forbliver hotel, men konceptet bliver anderledes. 1. april overtager de nye ejere det fine hotel ved vandet nogle km. uden for Kalundborg midtby. John Kirketerp, der er ejendomsudvikler, og bl.a. ejer et hotel i Berlin har sammen med Tommy Hyldahl, der ejer et møbelfirma, stiftet det selskab, der nu ejer det tidligere Røsnæs Hotel & Kursuscenter. Ingen af de to er fra Kalundborg, men John Kirketerp kommer dog meget i området, herunder også Kalundborg by, da han i mange år har haft sommerhus ved Bjerge Nordstrand.

”Det forbliver hotel, men de endelige planer ligger endnu ikke helt fast. Det er jo et smukt hotel, med mange fine muligheder, men det, der især er væsentligt for os, er, at det bliver et hotel for Kalundborg. Planen er, at vi skal bygge hotellet op omkring stedet, der jo er smukt. Der ligger ikke et færdigt koncept, da det her hotel skal være et Kalundborg hotel. Der er ikke noget ’smartness’ her. Tanken er også, at det bliver relativt billigt at bo på hotellet. Vi vil gerne henvende os til erhvervslivet i hverdagene og lokalbefolkningen samt turister i weekender og ferier. Vi vil gerne være med til at trække nye folk til byen. Stedet har i øvrigt også nogle rigtig fine muligheder for at lave arrangementer, såsom bryllupper, konfirmationer mm,” siger John Kirketerp.

’Raw-spa’ hotel

Det tidligere Røsnæs Hotel & Kursuscenter bliver ikke et traditionelt spa-hotel, men nok nærmere et ’raw spa’. Ejerne af det nye hotel har et projekt kørende med Kalundborg Kommune, hvor man netop arbejder på en stationær badebro mm.

”Vi vil gerne, til at begynde med, have en stationær badebro, som man kan bade fra sommer og vinter, og på sigt også en sauna. I den forbindelse har vi samarbejdet med Kalundborg Kommune, der udelukkende har været positive over for projektet, og med stor arbejdsomhed har hjulpet os med forskellige praktiske ting,” siger John Kirketerp.

Smuk natur og lokale råvarer

De nye ejere af det tidligere Røsnæs Hotel & Kursuscenter er ikke et øjeblik i tvivl om, at det nye hotel også skal handle om den smukke natur.

”Jeg forestiller mig, at vi anskaffer nogle cykler, så folk fx kan cykle langs den smukke strækning ind til byen, de kan bade herude, spadsere i den smukke natur, og ellers hygge sig og spise god mad lavet af lokale råvarer. Afsættet er klart noget, der læner sig op af naturen,” siger John Kirketerp.

De nye ejere har talt med forskellige restauratører, og har også en bestemt, de gerne vil have til at drive restauranten, men har endnu ikke helt besluttet den del. Men de ved med sikkerhed, at det handler om at få en restaurant med lækker mad, der har fokus på gode lokale råvarer.

I fin stand

Hotellet er i fin stand, men kommer til at gennemgå en renovering, dog ikke bygningernes ydre i første omgang. Samtlige værelser bliver istandsat, og med fine nye møbler fra ejeren Tommy Hyldahls møbelfirma, Norr11.com. Der vil i øvrigt komme flere værelser på det nye hotel. Som det er nu er der 52 værelser, og det ender op med 68. Der vil stadig være mulighed for møde og kursusfaciliteter, men i et andet omfang end tidligere.

”Det bliver ikke nødvendigvis noget, vi tjener en masse penge på, selvfølgelig skal det være bæredygtigt økonomisk, men vi har ingen tro på, at det bliver en forrygende forretning. Men det er heller ikke nødvendigvis det, vi ønsker. Vi vil gerne et hotel, der fungerer for byen,” siger John Kirketerp, og understreger, at han er meget spændt på projektet.

Del