AnnonceLuk annonce
En stor dag for udkigs stationen på Røsnæs

18-05-2017

Helt nye lyse og moderne lokaler til medarbejderne på udkigs stationen på Røsnæs. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En helt ny udkigs station på det yderste af Røsnæs spidsen, blev i dag indviet og erstatter en gammel bygning fra omkring 1950.

”Tak for et nyt hus, jeg vil håbe at det vil være til ære for Danmark , vort land, og vort vand i rigtigt mange år”, sagde stationsleder Mogens Gotlob inden han klippede den røde snor til en helt ny udkigs station på det absolut yderste Røsnæs.

Skibstrafikken overvåges i alle døgnets lyse timer fem forskellige steder i Danmark, bl.a. på Røsnæs spidsen. Her har der siden 2. verdenskrig været en form for udkigspost hvor alle skibe der sejler forbi Røsnæs, registreres.

Det lille hus, som de fire mand der er tilknyttet stationen, benytter som deres arbejdsplads, havde efterhånden set bedre dage, og opfyldte slet ikke moderne tiders arbejdsmiljø, men når først at Søværnet skal godkende et budget, kystdirektoratet skal godkende at der bygges så tæt på havet samt andre offentlige myndigheder skal indblandes, så bliver det en meget lang proces, men nu står det nye hus færdigt, og i dag var der indvielse, hvor der bl.a. var en stor tak til stationsleder Mogens Gotlob.

”En stor tak til dig Mogens, du har været med hele vejen, talt med os alle sammen, og samlet og koordineret , og rykket i de snore der skal rykkes i, det har været helt fantastisk, vi er dig dybt taknemlig”, sagde orlogskaptajn Heinrich Evers, chef for Maritimt Overvågnings Center, i sin tale til de fremmødte, og fortsatte,

”Stationen her har en stor betydning for den danske stat, med en lille mand der sidder og passer sit job”

Efter orlogskaptajnens tale overrakte Gustav Lang, kommandørkaptajn og chef for Søværnets Overvågnings Enhed, et helt nyt Våbenskjold for Søværnets Overvågnings Enhed, som nu kommer til at hænge i de nye lyse lokaler.

Efter talerne og snoreklip, blev de fremmødte gæster og medarbejdere vist rundt i den nye, forholdsvis lille bygning, som er bygget på det gamle fundament.

Skibstrafikken kan nu igen overvåges under ordnede forhold for medarbejderne.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0