AnnonceLuk annonce
Danmarks største roelygteoptog på fredag

25-11-2019

Fredag den 29. november tændes det store juletræ på Bytorvet i Gørlev. Arkivfoto Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Sidst fredag eftermiddag kommer julen til Gørlev, når der er stort roelygteoptog og det store juletræ på Bytorvet tændes.

Flere hundrede børn plejer at møde op for at være med i Danmarks største roelygteoptog, og således bliver det også i år, når Gørlev Handels- og Erhvervsforening fredag den 29. november har inviteret til roelygteoptog og juletræstænding i Gørlev.

Det store optog starter kl 17 fra Gørlevhallen med Holbækgarden og julemanden i spidsen. Med i optoget er også Gørlevafdelingen af Vestsjællands Brandvæsen (hvis de ikke er ude og slukke brand), de Grønne Pigespejdere, og så selvfølgelig alle børnene med roelygterne.

Godteposer og præmier

Når optoget når Bytorvet, tænder julemanden det store juletræ med 10.000 lys fra toppen af brandvæsenets store lift, inden der bliver tale af Berit Westi, der er leder af den selvejende institution Hobitten. Inden da vil formand for Gørlev Handels- og Erhvervsforening, Steffen Olsen, byde velkommen til børn og voksne.

De fem bedste roelygter præmieres med gavekort, og der er godteposer og sodavand til alle børnene. Det er i øvrigt Sparekassen Sjælland Fyn fra Høng, der sender medarbejdere til Gørlev for at serverer gløgg. Alle som har lyst til at være med i roelygteoptoget, kan gratis hente en roe hos enten XL Byg eller Rema 1000 i Gørlev.

Traditionen tro

Roelygteoptoget i Gørlev har i flere år været Danmarks største, en tradition som går helt tilbage til 1987, hvor optoget også startede ved Hallen, og derefter gik deltagerne til sukkerfabrikken, hvor fabrikken var vært ved slik og sodavand til børnene, men siden 2000, hvor sukkerfabrikken lukkede, ender roelygteoptoget nu på Bytorvet i stedet.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0