AnnonceLuk annonce
Rødt lys for Postgaarden 

30-09-2020

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I aften lyser Postgaarden og langbølgemasterne på Gisseløre rødt for at markere, at eventbranchen er i højeste alarmberedskab grundet COVID-19 situationen, som har gjort det mere eller mindre umuligt for branchen at tjene penge.

Man har tidligere lagt bl.a. Christiansborg i rødt lys for at gøre opmærksom på hele eventbranchens problemer i forbindelse med COVID-19 restriktionerne, og nu gør man det igen i hele landet. I aften vil Postgaarden Kalundborg Event og Musikhus således lyse rødt sammen med langbølgemasterne på Gisseløre.

Trine Nystrup fra Postgaarden Kalundborg Event og Musikhus fortæller, at de bakker op om eventet #wemakeevents da de mener, at det er vigtigt at sætte fokus på problemerne i netop den branche lige nu.

”Eventbranchen BLØDER, og vi får ingen hjælp. Postgaarden er personligt drevet, så vi får ikke tilskud fra kommunen eller foreninger - hvilket kan mærkes. Vi har i den grad brug for al den opmærksomhed, vi kan få, så regeringen får øjnene op for, hvor alvorligt, det ser ud i vores branche. Men vi er dybt taknemlige for lokalbefolkningens støtte gennem Postgaardens Venner, det betyder alverden for os,” fortæller hun.

Hverken leverandører eller arrangører i eventbranchen har kunne opretholde en bæredygtig økonomi i syv måneder, da forsamlingsforbuddet har resulteret i aflyste festivaler, koncerter, teaterforestillinger, konferencer, firmajulefrokoster, private fester mm. Branchen ser ydermere ind i et efterår, og muligvis et forår, hvor forsamlingsforbud og restriktioner fortsat giver umulige rammer for mange. 

”Erhvervsministeren må ikke være i tvivl om, at eventbranchen lever af at opfinde og innovere måden at skabe kultur- og eventoplevelser på. Det er ikke noget nyt. Kultur- og eventbranchens aktører viser allerede, at vi meget gerne vil samarbejde og opfinde fremtidens events. Det kræver dog, at vi er med ved forhandlingsbordet, og at vi får den fornødne hjælp til at komme igennem krisen. I juni måned lyste alle alarmlamper rødt for den danske eventbranche. Udsigten til events i større skala var i den overskuelig fremtid væk. Derfor valgte den danske eventbranche, for første gang, at oplyse kulturinstitutioner i hele Danmark, heriblandt også Christiansborg, i et flammende rødt lys for at indikere, at hele eventbranchen var i alarmberedskab, og det gør vi nu igen,” står der i pressemeddelelsen fra We Make Events Danmark.

#wemakeevents er en international bevægelse, som globalt gør deres respektive regeringer og politikere opmærksomme på, at eventbranchen er i en dyb økonomisk krise og appellerer til deres regeringer om at lave hjælpepakker til en branche i knæ for at sikre, at eventbranchen også i fremtiden kan afvikle events.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0