AnnonceLuk annonce
Robin Hood tur

17-11-2020

Der skulle læses på kort på Robin Hood turen med Hvidebæk Spejderne.

Kontakt@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 14. november, tog Hvidebækspejderne på Robin Hood tur til Brommecentret, her deltog 26 spejdere fra 3 til 14 år og 7 ledere, plus 2 forældre til de mindste, i den i år reduceret gruppetur. 

Turen var først planlagt med to overnatninger, men grundet corona restriktioner var dette alligevel ikke muligt,”foræller Jakob Bagger-Hansen, leder hos Hvidebækspejderne, og fortsætter: “For os var det vigtigt at gennemføre det, vi kunne under hensyn til corona restriktionerne, og det er vores forældre og spejdere heldigvis enige i, og vi havde et rigtigt flot fremmøde til turen.”

Hvidebækspejderne gennemførte turen med støtte fra DUF, som valgte at bibeholde støtten på trods, af at der blev skåret i længden af turen. 

“Det har været enormt dejligt med støtte til denne tur. Støtten har gjort, at vi har kunne gøre ekstra ud af vores udklædning og de poster spejderne skulle på, og selvfølgelig, at vi kunne leje Brommecentret som ramme for det hele. Vi kan se og mærke en forskel for spejderne alt efter, hvor meget vi ledere lever os ind i temaet,  og denne tur tror jeg at spejderne vil tale om længe,” siger Michaela Petersen, der er leder og bestyrelsesmedlem hos Hvidebækspejderne.

På Robin Hood turen skulle spejderne lave sværd og bue, derefter skulle de øve sig i forskellige discipliner som bueskydning, snige sig gennem en forhindringsbane, liste pengesække fra Prins John, uden han vågnede, lære at finde skjulte beskeder med usynlig skrift. Efter frokosten skulle der laves ild til de fattige, så de ikke frøs. Lady Marion skulle befries fra fangehullet, inden vagten kom tilbage, så det gjaldt om at løse koderne til låsene hurtigt. Der skulle stjæles pengesække fra prins John fra hans soveværelse på en snor, og en fattig mand skulle have hjælp til at få malket koen, samlet æg og finde mel, der var gemt væk i skoven, så sheriffen ikke stjal det. 
Bagefter blev de ingredienser, der var samlet hos den fattige, lavet til pandekagedej, og der blev bagt pandekager over bålet, der var tændt til de fattige. Til slut så alle Disneys Robin Hood klassiker fra 1973. 

Forsøger at holde normaliteten

Hvidebækspejderne forholder sig naturligvis til corona situationen, og de retningslinjer, som der skal følges som spejdergruppe. De vil fortsætte ugemøder og ture så længe, det kan lade sig gøre på forsvarlig vis. Hvidebækspejderne har dog i år måtte aflyse sommerlejr, 40 årsjubilæum og ture pga. corona, til stor ærgrelse for alle i gruppen.          

“Som spejdergruppe er det utroligt vigtigt for os at fortsætte med at have gode tilbud til vores spejdere, både til de ugentlige møder og de ekstra ting, vi gør, så som ture. Vi står i en svær situation, lige som alle andre, i forhold til corona. Vi var lukket helt ned i foråret, og der vil vi ikke hen igen. Strategien er nu så normalt et tilbud, som vi overhovedet kan under hensyn til restriktionerne. Derfor er vi begyndt at have A, B og C planer for vores aktiviteter, så vi hurtigere kan manøvrere vores tilbud og holde dem så åbne som muligt,” siger Jakob Bagger-Hansen.   


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0