AnnonceLuk annonce
Ro-medaljer på hjemmebane

05-09-2016

Masser af ro aktivitet på Kalundborg Fjord, lørdag. Foto: Kalundborg Roklub

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Der var stor aktivitet på Kalundborg Fjord, lørdag, da Kalundborg roklub var vært for Danish Open i coastal roning - også kaldet havsculler. 25 mandskaber fra hele landet dystede om titlerne i en række forskellige klasser.

Lørdag afholdt Kalundborg Roklub Danish Open Coastal Rowing 2016 - også betegnet DM for havsculler. Det skete fra stranden på Gisseløre og med en bane, der strakte sig ud i fjorden og ned til Refnæsskolen. Vejret viste sig særdeles velegnet til havsculler, da der var vind fra vest, som gav store bølger i fjorden. Dermed blev roernes tekniske kunnen afprøvet.

Deltagerne fra andre klubber var i Kalundborg fjord for første gang og havde stor fornøjelse af den egnede bane og de store bølger, som bådene kunne surfe på i medstrøm og som samtidig gav udfordringer på styring af bådene. 

Havsculler roes på en 6 km bane - i dette tilfælde en 3 km bane som skulle roes to gange. Kalundborg roklub var arrangør og er en klub, der er med fremme i havsculler roning. Klubben satte sig igen i år på en del af medaljerne.

Formand Kåre Mattesen vandt mændenes klasse for single sculler med stor afstand til nærmeste konkurrent. Han brugte Danish Open som træning frem mod deltagelse i VM i Monace til oktober.

Mændenes double sculler vandt Kalundborg roklub ligesom sidste år med Aleksander Nygaard Hansen og Kåre Mattesen.

I mix klassen var der sølv til Kalundborg Roklub ved Kåre Mattesen og Lene Haugaard Mikkelsen. 

Per Hansen deltog i mændenes single sculler 50+, hvor han blev nummer 2.

Mette Nissen og Signe Frederiksen fra Tissø Roklub deltog i kvindernes double sculler, hvor de blev nummer 4. De to roere gjorde det godt, idet de var oppe imod stærke konkurrenter, hvor nummer 1 og 2 i klasses vurderes at have medaljechancer til VM.

Hele arrangementet var meget vellykket og ro-gæsterne fra hele landet nød at være i Kalundborg, hvor de kunne se byen fra det smukke Gisseløre. Det var en holdindsats fra Kalundborg Roklub, der gjorde det muligt at afholde det store arrangement. Der har været rigtigt mange medlemmer i gang. Der er knoklet på mange fronter for at alt skulle lykkes. Og det var en herlig dag for de aktive hjælpere at se det hele gå op i en højere enhed på dagen. 

Klubben har fået velvillig hjælp fra sponsorer i Kalundborg. Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0