AnnonceLuk annonce
Risiko for selvantændeligt fosfor på strande

30-03-2019

Forsvaret advarer om, at der er risiko for at finde selvantændeligt fosfor på flere strande i kommunen. Foto: Forsvarsministeriet.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Forsvaret advarer om, at der er en lille risiko for, at man kan finde fosfor på nogle af strandene her i kommunen. 

Forsvarsministeriet har sendt en advarsel ud om, at der er risiko for at finde fosfor på flere danske strande. Her i regionen er der fokus på den sydlige del af Sejerø- og Nekseløbugten samt langs nordkysten af Røsnæs.

Advarslen kommer fordi, der er fundet et stykke fosfor på Blåvand Strand ved Esbjerg. Fosforet stammer fra imprægneret filt, der bliver brugt i røggranater. Selv om det har ligget længe i vandet, kan det stadig selvantænde, hvis det driver på land, og kommer i forbindelse med ilt. Indtil videre er der altså tale om et enkeltstående tilfælde, men Forsvaret ved ikke, om fosforstykkerne kan drive i land andre steder også, og derfor advarer de imod det. Her i regionen, fordi Sejerø- og Nekseløbugten samt Røsnæs ligger ved Stold Skydeterræn, der bliver brugt til militærøvelser.

Forsvaret advarer derfor om, at man ikke samler fosforstykket op, hvis man finder det. Derimod vil de meget gerne, at man henvender sig hos dem, hvis man skulle finde et stykke fosfor. Det kan man gøre, ved at ringe til hovedvagten på Oksbøl Kaserne på telefon 72 83 80 00.

Fosforstykkerne har højst sandsynlig en trekantet form, og har en brun/grålig farve. Stykkerne er omkring syv centimeter lange og to centimeter tykke. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0