AnnonceLuk annonce
Bandidos-rocker anklaget for forsøg på manddrab

20-08-2020

Politiet var massivt til stede på Ulstrupvej i Gørlev efter overfaldet. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

En straffesag begyndte onsdag formiddag ved Retten i Holbæk, hvor en 33-årig mand stod anklaget for forsøg på manddrab.

Den 33-årig mand er anklaget for forsøg på manddrab i forbindelse med et overfald den 30. september 2019, hvor en 45-årig mand blev udsat for et voldsomt overfald på Uldstrupvej ved Gørlev. Den 45-årige blev slemt tilredt med bl.a. hug fra en økse. 

Den 45-årig mand fik kæbe og kind kløvet op med en økse, samt sin akillessene skåret over. Han mistede nogle af sine tænder, og var slemt forslået med sår forskellige steder på kroppen. Den 33-årig anklagede er medlem af rockergruppen Bandidos, og er tidligere dømt for vold, trusler og våbenbesiddelse. Den anklagede blev sigtet dagen efter hændelsen, og har været varetægtsfængslet lige siden. Strafferammen i sager om drabsforsøg går fra fem år og op til livstid.

Nægter sig skyldig

Specialanklager, John Catre Nielsen, læste anklageskriftet op, og den anklagede 33-årig mand nægtede sig skyldig. Anklagemyndigheden viste herefter fotos af en bil med blod på for hele retssalen. Dernæst så kun nævninge fotos af offeret og dennes skader. En mand fra Bosnien er ligeledes sigtet i sagen, men han er i Bosnien pt.. De danske myndigheder har i et stykke tid forsøgt at få ham udleveret og varetægtsfængslet, hvilket dog ikke er sket, og hans sag bliver derfor behandlet særskilt.

Den anklagede fortalte, at han var på adressen dagen før, at den 45-årig mand blev overfaldet. Han fortalte endvidere, at en af hans bekendte skulle flytte fra adressen, og derfor var han der. Men han nægtede at have været på adressen, hvor overfaldet fandt sted, dagen efter. 

Politi massivt til stede

Da den 45-årig mand, der blev overfaldet, skulle vidne, var politiet massivt til stede ved Retten i Holbæk. Han fortalte til retten, at han var på adressen, hvor overfaldet skete, dagen forinden. Han bliver råbt an af en person, der sagde, at de er ved at rive huset ned på adressen. Han spurgte derfor, hvad der foregik, men ingen talte dansk, men han fik fat i en, der fortalte, at de var ved at køre beboerens ejendele væk, da han ikke havde betalt husleje i flere år. Ifølge den 45-årige kommer man dog til enighed om, at manden, der bor i huset, skal have nogle dage til at pakke sine ting, og den 45-årige tilbød at komme igen dagen efter med en trailer, hvilket han gjorde. 

Der opstod efterfølgende nogle problemer omkring flytningen, og det er her, at den anklagede, ifølge den 45-årige, kommer ind i billedet. Den 45-årige fortæller, at han skal mødes med den anklagede på adressen. De skal snakke sammen, men det er uklart om hvad. Den 45-årige opfatter den anklagede som værende meget ophidset i telefonen, da han taler med ham. Han fortæller endvidere til retten, at han skylder den anklagede penge. 

Springer ud af bil med økse

Ifølge den 45-årige kom en bil pludselig susende, fire døre gik op, og fire mænd sprang ud, og han så, at den ene havde en økse i hånden. Han genkendte manden med øksen, som en bosnisk mand, han var ved at komme op at slås med dagen i forvejen. 

Han fortalte ydermere, at han så, at den anklagede gemte noget bag på ryggen, da han steg ud af bilen, og gik over imod ham. Derfor ser han sig om efter noget, han kan forsvare sig med, men da han lukkede døren i bilen, bliver han ramt af noget, og det hele gik i sort. Han mistede bevidstheden, og kan ikke huske meget andet end skaftet af en økse, og at han blev slået på.

”Jeg råber, I er ved at slå mig ihjel, men der sker ikke noget. Jeg vågner, og kan se, at det drypper fra mit hoved. Jeg hinker over vejen over til bilen,” siger den 45-årige, der troede, at han skulle dø. Den 45-årige søger til et værksted, og beder om at få ringet efter en ambulance. Politiet og ambulance ankommer, og den 45-årige bringes til hospitalet.

Til slut spurgte anklagemyndigheden om, hvorvidt de måtte få koden til anklagedes telefon, hvilket forsvareren, på anklagedes vegne, sagde nej til, da det er en privat telefon med private billeder, beskeder osv. Retssagen fortsætter fredag og igen i den 27. august samt 1. september, hvor dommen ligeledes forventes at blive afsagt i Retten i Holbæk.

Læs evt. også 

https://tv-kalundborg.dk/Stor-politiaktion-i-Goerlev-omraadet  

https://tv-kalundborg.dk/Bandidos-tiltalt-for-drabsforsoeg

https://tv-kalundborg.dk/Lars-fik-flere-oeksehug-og-stukket-med-stikvaaben-23-gange

https://tv-kalundborg.dk/Overfaldsmand-har-en-fortid-med-mange-aars-faengsel


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0