AnnonceLuk annonce
Restriktioner for besøg på plejecentre lempes

22-02-2021

Restrtiktioner for besøg på plejecentre i Kalundborg Kommune lempes fra i dag, mandag. Arkivfoto: Jens Nielsen.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Mandag den 22. februar slår Kalundborg Kommunes plejecentre igen dørene op for flere besøgende efter en periode med omfattende begrænsninger af besøg på grund af risikoen for at coronasmitte skulle sprede sig blandt de ældre og sårbare beboere. Dog skal man stadig overholde forsamlingsforbuddet på fem personer.

Siden den 17. december har der været skærpede besøgsrestriktioner på Kalundborg Kommunes plejehjem, men fra i dag, mandag, lempes reglerne, og pårørende får nemmere adgang til at besøge deres kære. Lempelsen skyldes primært, at 92 % af beboerne er færdigvaccineret for mere end en uge siden, hvorfor fuld effekt af vaccinen antages at være indtrådt. Det betyder, at vi ikke længere skal registrere de navngivne nære pårørende. 

”Det er glædeligt, at vi nu får mulighed for at åbne for besøg på vores plejecentre. Det har været en hård tid for de ældre og deres pårørende, at de ikke har kunne se hinanden på den måde, de plejer i denne tid med risiko for, at corona-smitte skulle sprede sig blandt de ældre og sårbare,” siger formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune, Peter Jacobsen, og fortsætter: ”Kalundborg Kommune står i en god situation. Vi har lave smittetal, og vi skylder en stor tak til alle, der har bidraget til den gode situation, vi nu trods alt står i. Samtidig håber vi, at alle fortsat vil hjælpe til med at undgå at få smitte ind på plejecentrene.”

Lempelserne gælder indtil videre kun plejecentrene. Der er ikke på nuværende tidspunkt sket en lempelse i forhold til dagcentrene, da det fortsat ikke er alle udeboende brugere, der er færdigvaccineret. 

Følg fortsat sundhedsmyndighedernes anbefalinger

Når de pårørende nu kan besøge deres nære opfordrer Kalundborg Kommune til, at man følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger:

  • Besøgende skal være uden symptomer, der kunne give mistanke om covid-19
  • Besøg gennemføres som udgangspunkt i beboernes egen bolig, hvis der er direkte adgang til beboernes bolig, fx ved terrassedør, skal denne så vidt muligt anvendes.
  • Hvis der ikke kan anvendes terrassedør, er der lovkrav om, at der skal bæres ansigtsværnemidler på fællesarealerne. Ved besøg i beboernes bolig, anbefales det at bruge ansigtsværnemidler ved tæt kontakt.
  • At besøgende ved ankomst spritter hænderne af, eller vasker dem med vand og flydende sæbe.
  • At der så vidt muligt holdes 2 meters afstand ud fra et forsigtighedsprincip. Der kan være særlige situationer, hvor det ikke er muligt at undgå fysisk kontakt og holde afstand, fx hvis der er behov for fysisk omsorg i form af at holde i hånd eller give et kram. I det tilfælde anbefales det, at den fysiske kontakt er så kortvarig som mulig, og at besøgende og beboeren spritter hænder af umiddelbart efter kontakten.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0