AnnonceLuk annonce
Restauratør blev truet og opkrævet beskyttelsespenge

09-10-2019

Skiltet her møder kunderne, når de besøger Just Curry på Lerchenfeldvej. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den lille indiske restaurant ’Just Curry’, der ligger på Lerchenfeldvej 260 i Kalundborg er blevet opkrævet beskyttelsespenge af to mænd fredag aften. Af hensyn til familiens sikkerhed er restauranten midlertidig lukket.

De to mænd ankom til Just Curry, der ligger i Brokkebjerg ved Kalundborg, omkring kl. 18.45 fredag aften, hvor de bad ejer, Asher Naman, gå med udenfor. Asher Naman gik med udenfor, hvor han blev fortalt, at han skulle give de to mænd 100.000 kr. i beskyttelsespenge, hvoraf 25 pct. Skulle falde inden for 24 timer.

”Der har desværre været pengeafpresning hos Just Curry i dagslys i fredags. Derfor havde vi lukket i weekenden. Vi føler os ikke sikre, og kan derfor ikke drive vores forretning lige pt., da den ligger et øde sted og disse kriminelle har fri adgang fra alle hjørner,” det fortæller Asher Naman, som han ligeledes har skrevet på sin Facebookside.

Han fortæller endvidere til TV-Kalundborg, at hans familie var tilstede, da de to unge mænd ankom til restauranten, mens der var gæster i restauranten. 

”Den ene kom ind og ville have, at jeg skulle komme med ud, da jeg spurgte ind til, hvad han ville, svarede han, at det nok var det bedste for mig at komme med ud nu. Jeg vendte om og kiggede på min 2-årige dreng, der legede i restauranten med sin cykel. Jeg vælger at gå udenfor for at høre, hvad han har at sige. De Forlangte 100.000 kr., hvoraf 25 pct. skulle falde inden for 24 timer, ellers ville de brænde restauranten ned. Det vil jeg selvfølgelig ikke give dem, de får ikke en rød øre ud af os. Men min kone er højgravid, og jeg ville ikke udsætte hende for mere stress, derfor har vi valgt at lukke restauranten midlertidigt,” fortæller Asher Naman. 

Ikke nok politi

Asher Naman fortæller, at både hans familie og han selv har det fint til trods for den grimme oplevelse, men alle er naturligvis rystede over hændelsen.

”Min kone er naturligvis bekymret, og det er jeg da også. Jeg har en gravid kone og en søn på to år at tænke på. Vi havde faktisk tænkt os at flytte til Kalundborg, men det ved jeg faktisk ikke, om vi har lyst til nu. Jeg håber dog, at vi kan åbne restauranten igen, men overvejer selvfølgelig også, om det er sikkert,” siger han. 

Asher Naman henviser til, at han meget gerne ser, at folk deler hans opslag på Facebook, da han ikke vil finde sig i at blive afpresset: ”Vi skal signalere, at det ikke er i orden, og vi skal have mere politi herud igen. Det tog politiet 45 min. at komme ud til mig, da jeg anmeldte det i fredags."

Asher Naman er 41 år, og bor i København, hvor han også er opvokset. Han åbnede ’Just Curry’ i Kalundborg den 22. juni i år, og har været glad for at lave mad til de mange gæster i restauranten.

Ser på sagen med stor alvor

Kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, fortæller, at politiet bestemt ser på sagen med stor alvor.

"Det er en alvorlig anmeldelse, og vi er bestemt stadig i gang med at efterforske. Jeg forstår godt, at man føler, at der går lang tid, før vi kommer, for der går 45 min. Men vi får af vide, at der har været nogle ude og true den pågældende, og at de er kørt fra stedet i en bil, hvilken vi får oplysninger på. Vi sætter kursen mod stedet, men undervejs er det jo vigtigere at kigge efter den pågældende bil, end at dukke op hurtigst muligt. Vi får selvfølgelig også andre patruljebiler til at se efter den pågældende bil, men forstået således, at det selvfølgelig er vigtigt at komme ud til den forurettede, men på det tidspunkt endnu vigtigere at finde de pågældende mænd, der har truet indehaveren, og er kørt fra restauranten. Vi har snakket med indehaveren af restauranten og en masse vidner, og fået mange oplysninger, og der er ingen tvivl om, at de to mænd har truet indehaveren. Vi er stadig i gang med at efterforske, og ser på sagen med stor alvor," siger han. 

Politiet leder stadig efter de to mænd, der beskrives således:

  • A: Mand, Dansk af udseende, 165 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Halvskaldet, tatovering på halsen, Talte: Dansk, Iført: Guccitrøje
  • B: Mand, 25-30 år, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort.

De to mænd kørte væk i en sort personbil med papegøjeplader. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0