AnnonceLuk annonce




Restauranter, caféer og værtshuse åbner i dag

18-05-2020

Søren Tullesen, Skipperkroen - Morten Nystrup, Kontoret og Jens Reinhard Nielsen, Reersø Kro, er klar til at invitere gæsterne indenfor i denne uge. Fotocollage: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Med regeringen og Folketingets aftale om næste fase af genåbningen, er tiden nu kommet til, at restauranter, caféer, værtshuse og barer i dag mandag den 18. maj 2020 kan slå dørene op for gæster igen.

Myndighederne er i samarbejde med branchen klar med retningslinjerne, så åbningen sker på en ansvarlig måde for at minimere risikoen for smittespredning.

I retningslinjerne lægges der vægt på afstand mellem gæsterne ved indretningen af restauranter, caféer m.v. og fokus på hygiejne og rengøring.

Blandt andet skal alle restauranter, caféer og værtshuse respektere kravet om forsamlinger, så de ikke må servere for et selskab, der er større end 10 personer.

Desuden skal der holdes mindst en meters afstand til næste selskab, og der er et særligt krav på to kvadratmeter per person medmindre kunderne det pågældende sted i al væsentlighed står op. I det tilfælde er kravene fire kvadratmeter.

Selv om dørene må åbnes for gæster i dag mandag, er der flere steder hvor man venter til senere på ugen.

Et af de steder hvor man er klar allerede i dag mandag, er på Reersø Kro, her åbnes kl. 12 for á la carte, men den hyggelige kro fortsætter også med take away, for dem som hellere vil nyde et godt måltid derhjemme.

På Skipperkroen åbner man igen dørene for spisende gæster i restauranten på onsdag d. 20. maj fra kl. 16.30.

Gæsterne kan, ud over god mad, glæde sig til synet af en flot nymalet restaurant og en gennemgående renovering af Skipperkroens facade.

Skipperkroen har efter de nye retningslinjer mulighed for at byde 50 gæster velkommen indenfor i restauranten. De dage, hvor vejret tillader det, kan man også tilbyde udendørs servering for 50 gæster.

Skummende fadøl

Dem som har set frem til en kold skummende fadøl, må også vente til onsdag, hvis det er Kontoret i Kalundborg man vil besøge.

Af hensyn til hvor mange der må opholde sig på stedet, opfordrer Morten Nystrup til, at alle skal sidde ned for at kunne opfylde de nye krav fra myndighederne, lige som der heller ikke bliver mulighed for dans, hverken på gulvet eller på bordene.

Et af myndighedernes krav er også, at der skal lukkes senest kl. 24 for udskænkning af drikkevarer og servering af mad.

Særligt for restauranter, caféer, barer, natklubber m.v.

  • Alle serveringssteder, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet, skal lukke kl. 24.
  • Restauranter og cafeer mv. skal respektere forsamlingsforbuddet, og kan således ikke servere for et selskab, der er større end den fastsatte grænse herfor. Et selskab bør kun bestå af personer, der i forvejen har tæt kontakt til hinanden og normalt ses på tilsvarende vis. Restauranter og caféer kan godt have flere selskaber samtidig, hvis der holdes afstanden mellem selskaberne.
  • Restauranter og caféer mv. indrettes, så det er muligt at holde mindst 1 meters afstand mellem forskellige selskaber. Som alternativ til mindst 1 meters afstand kan der etableres en fysisk barriere, fx i form af en skærm af plastic eller glas.
  • Gæster bør ikke have mulighed for at placere sig, hvor de i mere end 15 minutter har ansigt-til-ansigt kontakt med medarbejdere, fx siddende ved en bar-disk i en restaurant.
  • Udendørsservering indrettes, så det er muligt at holde mindst 1 meters afstand mellem forskellige selskaber.
  • Restauranter, caféer, værtshuse, barer mv. må ikke gennemføre aktiviteter eller indrettes på måder, der får dem til at minde om natklubber eller diskoteker, fx ved at etablere dansegulv e.l., der betyder, at afstanden på mindst 1 meter mellem selskaber ikke kan opretholdes.

Generel indretning af lokaler og udendørsarealer

  • Der må maksimalt tillades adgang for 1 person pr. 4 m2 gulvareal, hvortil der er offentlig adgang. Dog indføres et særligt kvadratmeterkrav på 2 m2 pr. person for restauranter, caféer og lignende, medmindre kunderne det pågældende sted i al væsentlighed står op (i givet fald er kravet 4 m2 pr. person).
  • Der skal skiltes i relevant omfang med max antal gæster i lokalet.
  • Udendørsarealer indrettes, så smittefare minimeres, og der kan holdes afstand, fx ved at tage initiativer til at undgå kødannelse/sammenstimling.
  • Lokaler, der er forbeholdt personalet, indrettes ligeledes, så smittefare minime-res, og der kan holdes afstand.
  • Lokaler indrettes, så smittefare minimeres, og der kan holdes afstand. Den enkelte virksomhed fastlægger egne retningslinjer for ophold i lokalerne, eksempelvis afstandsmarkering ved kasse eller receptionsdisk, og hvor der ellers kan opstå flaskehalse.

Hygiejne

  • Der skal være nem adgang til håndhygiejne. Der skal være vand og sæbe eller håndsprit (70-85% alkohol) tilgængeligt for gæster og medarbejdere.
  • Toiletter (både gæste- og medarbejdertoiletter) rengøres grundigt (hyppighed efter en konkret vurdering), alle overflader afvaskes og kontaktpunkter desinficeres. Der bør ikke være fælles håndklæder på toiletter o.l.
  • Hvis en gæst konstateres syg, anbefales det, at der gøres grundigt rent, der hvor den syge har opholdt sig. Alle overflader afvaskes og kontaktpunkter afvaskes og desinficeres.
  • Der skal opsættes informationsmateriale om, at personer, der har symptomer på covid-19, bør isolere sig i hjemmet, og om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd i det offentlige rum.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 





0