Restaurant Naes i finalen om at blive ´Bedst på Sjælland´

Køkkenchef på Restaurant Naes, Christian Thurison Røndbjerg, igang med forberedelserne til finalen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Restaurant Naes, Kalundborg, dyster på mandag i finalen om titlen som ’Bedst på Sjælland’.

Restaurant Naes i Kalundborg er efter en række indledende runder, nu nået helt frem til finalen i konkurrencen ’Bedst på Sjælland’. Det er Den Danske Spiseguide som står bag konkurrencen, hvor den bedste restaurant på Sjælland, uden for København, bliver fundet. I finalen, som afvikles på mandag aften, skal Kalundborg restauranten dyste mod Hotel Saxkjøbing.

De to finaledeltagere skal hver servere en snacks, en forret, en hovedret og en dessert for gæsterne og de tre dommere i juryen.

Finalen afvikles på Restaurant Naes i Kalundborg og køkkenchef Christian Thurison Røndbjerg, der er ved at forberede, øve og finjustere menuen, håber selvfølgelig på hjemmebanefordel.

”Christian og jeg er allerede i fuld gang med at udtænke menuen til finaledysten mod Hotel Saxkjøbing. Vi er bevidste om, at vi skal være knivskarpe for at kunne hamle op med det skarpe køkken fra Saxkjøbing,” fortæller Henrik Jyrk, restauratør og partner i Restaurant Naes, og fortsætter,

”Og det er både med glæde og stolthed, at vi når finalen i en konkurrence på dette niveau”.

Alle pladser i restauranten er booket når finalen afvikles på mandag, og der er ingen tvivl om at gæsterne kan forvente et festfyrværkeri af en aften. Begge køkkener vil forsøge at præstere på deres absolut højeste niveau.

Henrik Jyrk er ikke ukendt med at vinde en kokke konkurrence, to år i træk har han vundet Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem på Bornholm, og håber selvfølgelig at Restaurant Naes kan kalde sig ’Best på Sjælland’ når konkurrencen er slut sent mandag aften.
”Grundlæggende handler det for os om at arbejde med nogle ærlige råvarer af god kvalitet. Lade de gode produkter blomstre på tallerkenen,” siger han.

Bag Bedst på Sjælland står Den Danske Spiseguide, der lister Danmarks 300 bedste restauranter. Med Bedst på Sjælland vil spiseguiden sætte spot på de mange gode restauranter, der ligger uden for København. 

Det er anden gang, at konkurrencen 'Bedst på Sjælland' bliver afholdt. I 2017 vandt Vallø Slotskro.

Del