AnnonceLuk annonce




Restaurant Næs – to i én

30-04-2021

Restaurant Næs gourmet i havestuen. Privatfoto

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Restaurant Næs har igen åbnet dørene op for gæsterne på Strandhotel Røsnæs på det smukke Røsnæs efter nedlukning grundet COVID-19. På restauranten glæder man sig over, at det igen strømmer til med gæster i både Næs Gourmet og Næs Brasserie. Weekenderne er allerede godt booket op, og man skal på den anden side af maj for, at få et bord i Næs Gourmet en lørdag aften.

Henrik Vingnæs byder sammen med sit team velkommen i restauranten, der både giver mulighed for at spise frokost samt forskellige aftenmenuer. 
Restauranten Næs ligger i hovedbygningen på Strandhotel Røsnæs, og er opdelt i to: Næs Gourmet og Næs Brasserie. Næs Gourmet er beliggende i havestuen mod vandet med udgang til en skøn sydvendt terrasse med udsigt ud over fjorden. Næs Brasserie er beliggende centralt i restauranten med vinduer til havestuen, og har udgang til den hyggelige gårdhave med sydlandsk stemning.

To-deling af restaurant er en succes

Henrik Vingnæs, der er restaurantchef fortæller, at opdelingen af restauranten i Gourmet og Brasserie giver mulighed for at henvende sig til forskellige typer gæster, og det har været en stor succes med det nye koncept. I Næs Gourmet er der fastlagt en 4-, 6- eller 8-retters menu, hvor der er mulighed for at tilkøbe en vinmenu, der er tilpasset de enkelte retter.
Næs Brasserie tilbyder spændende à la carte retter, som skifter løbende efter årstidernes udvalg af råvarer. Her vælger du selv fra menukortet i udvalget af forretter, hovedretter og desserter.

Man kan ydermere vælge at kombinere gåturen sidst på ugen eller i weekenden med Kaffe & Kage Tapas. Næs Brasserie har nemlig ligeledes slået dørene op for eftermiddagskaffe torsdag til søndag fra kl. 14-16. Man skal dog stadig huske at booke bord grundet COVID-19 restriktionerne.

Fokus på lokale råvarer og bæredygtighed

Restaurant Næs benytter helst lokale råvarer i de forskellige anretninger. Eksempelvis er det lige nu sæson for asparges, som leveres fra Vibesand Grøntsager i Kalundborg.
I restauranten kan man, udover de importerede vine, fx også nyde de lokale RÖS-vine fra Dyrehøj Vingaard på Røsnæs, som er Danmarks største vingård. Derudover tilbydes der i nær fremtid også vine fra STUB Vingaard og Vintårn, som er nabo til Strandhotel Røsnæs.
Restaurant Næs sætter en stor ære i at være en bæredygtig restaurant, og bruger gerne alle dele af de forskellige grøntsager for at undgå madspild. Ved at restauranten primært køber lokale råvarer, kan forbruget af CO2 nedsættes, da varerne ikke skal fragtes langvejs fra via fly, skib og lastbil.

Restaurant Næs er ydermere refood certificeret, hvilket vil sige, at det madaffald og de fedtstoffer, der opstår i en restaurant, bliver genanvendt via Daka ReFood til biogas og 1. klasses gødning, så de danske råvarer fortsat kan dyrkes.

Arrangementer hos Restaurant Næs

Restaurant Næs byder også på særlige arrangementer hen over året. Bl.a. er der en særlig menu til både Mors Dag og Fars Dag, ligesom der fejres Mortensaften, julefrokoster og Nytårsaften. Derudover er der Grill i Gårdhaven om søndagen hele sommeren, Skaldyrsaften tre udvalgte sommeraftener samt loungemusik hver tirsdag i juli. Mors dag bliver fx en 3-retters menu i Brasseriet med koldrøget laks, stegt unghane og Vanilje Panna Cotta.

Læs mere om Restaurant Næs på Strandhotel Røsnæs hjemmeside
www.sh-r.dk/restaurant/restaurant-naes


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 





0